Mutli: riigi abil saame taksomaffiast jagu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse arvates võiksid kõik taksod olla üht värvi.
Linnavalitsuse arvates võiksid kõik taksod olla üht värvi. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on seaduseandjad lõpuks mõistnud, et taksomaffia ohjamiseks tuleb omavalitsusele anda selgemad ja suuremad õigused.

Riigikogu õiguskomisjon arutas kuritegelike rühmituste ja taksopeatuste seadusevastase maksustamisega seonduvat oma eilsel koosolekul.

«Tegin ettepaneku anda kohalikule omavalitsusele õigus kehtestada taksoveo sõidukilomeetrile ja ajatariifile kõrgeim piirhind,» lausus Mutli. «Sellega võetaks võimalus küsida klientidelt sõidu eest kosmilisi summasid nagu seda täna välisriigist tulnud klientide puhul väga tihti tehakse,» selgitas abilinnapea.

Samuti tuleks tema hinnangul muuta taksopiraatluse likvideerimiseks ühistranspordiseadust nii, et isikut, kes ebaseaduslikult taksoteenust osutab, saaks ka reaalselt selle eest karistada.

Koosolekul peeti ka vajalikuks, et taksojuhi teenindajakaarte väljastaks vaid omavalitsus, kes kontrolliks ka taotleja tausta. Selleks peaks omavalitsus saama õiguse teha päringuid karistusregistrist.

Samuti leidsid linna esindajad, et tõsiselt tuleks kaaluda ühtse värvinõude kehtestamist taksodele, mis tähendab sisuliselt seda, et taksoteenust osutavad taksod tulekski registreerida taksodena ja muudeks sõitudeks neid kasutada ei tohiks.

Raepressi teatel kinnitas õiguskomisjon, et on valmis seadusemuudatused kiiresti ellu rakendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles