Mupost kaob sisekontrolöri ametikoht

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo juhataja Monica Rand.
Mupo juhataja Monica Rand. Foto: Liis Treimann

Alates 1. aprillist tehakse Tallinna munitsipaalpolitsei ametis ehk mupos koosseisu muudatused, millega seoses kustutatakse raha kokkuhoiu saavutamiseks üks ameti juhataja asetäitja ning sisekontrolöri ametikoht, ameti juhataja otsealluvuses hakkab aga tööle 13 kohaga üldosakond.

Homme linnavalitsuse istungil arutlusele tuleva korralduse seletuskirjas on öeldud, et mupo moodustati 1. jaanuaril 2007 ning siis hakkas ametis tööle 56 inimest. Praeguseks on koosseisuliste ametikohtade arv kasvanud 163-le. Seoses üldosakonna moodustamisega töötajaid juurde ei võeta.

Ameti juhatajale otse alluva üldosakonna moodustamise eesmärk on parandada operatiivjuhtimist. Täiendavalt luuakse üldosakonna juhataja ametikoht.

Senine kooli- ja sisevalve osakond nimetatakse ümber koolivalve ja taksokontrolli osakonnaks ning endise osakonna peainspektorist saab uue osakonna juhataja.

Kontrolliosakonna töö tõhustamiseks on muudetud järelvalve taktikat ning optimeeritud ühissõidukites piletite kontrollimise aega. Sellest tulenevalt on võimalik vähendada osakonna töötajate arvu ning korraldada tööd ümber mupo teistes all-lülides. Kontrolliosakonnast viiakse üks ametnik üle parkimiskontrolli osakonda, kuna seal on töömaht kasvanud.

Koosseisumuudatustega mupos koondamisi ette ei tule.

Mupo juhataja Monica Rand märkis korralduse seletuskirjas, et Tallinna linnakantselei esitab linna 2011. aasta eelarve muutmise käigus muudatusettepanekud kulude vähendamiseks 6872 euro ulatuses, millest töötasu moodustab 5113 eurot. Samas ulatuses suurendatakse mupole ettenähtud vahendeid.

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjon on oma selle aasta 31. jaanuari otsuses öeldnud, et mupol ja transpordiametil tuleks trahvisummade planeerimisel jääda konservatiivsemaks. Tallinna linnavalitsus nõustub selle otsusega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles