Suurt amfetamiinitootmist ette valmistanud mees astus kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks prioriteediks piiriülese kuritegevuse puhul peetakse narkokaubanduse vastu võitlemist.
Üheks prioriteediks piiriülese kuritegevuse puhul peetakse narkokaubanduse vastu võitlemist. Foto: SCANPIX

Harju maakohtus algas esmaspäeval protsess mehe üle, kes süüdistuse järgi valmistas koos kaaslasega ette kümnete kilogrammide amfetamiini tootmist ning sooritas teisigi narkokuritegusid.

Maakohtu pressiesindaja sõnul ei tunnistanud 28-aastane Aleksei end pärast süüdistuse avaldamist süüdi. «Kohus kuulas eksperte, tunnistajaid ja süüdistatavat ning 30. märtsil on plaanis jätkata kohtuvaidlustega,» lisas pressiesindaja BNSile.

Süüdistuse järgi omandas Aleksei koos tuttava Mihhailiga tuvastamata ajal, kohas ja isikult amfetamiini valmistamiseks vajalikke seadmeid ja lähteaineid. Seejärel üritasid mehed Tallinnas Suur-Sõjamäe põigus asuvas angaaris valmistada suure varalise kasu saamise eesmärgil suures koguses amfetamiini.

Politseinikud suutsid siiski meeste kuritegeliku plaani nurjata ning võtsid mullu 23. septembril toimunud läbiotsimisel angaarist ära suure koguse amfetamiini valmistamiseks vajalikke aineid ja narkootilise aine valmistamise katsele viitavaid esemeid. Leitud kemikaalidest oleks saanud valmistada 14,45-26 kilogrami 100-protsendilist amfetamiini. 

Ühtlasi selgus, et Aleksei ja Mihhail kasvatasid samas angaaris ka kanepit. Läbiotsimisel said korrakaitsjad kätte kuus kasvavat kanepitaime kogumassiga 46,53 grammi, lisaks võeti ära üle 122 grammi juba valmis marihuaanat. 

Kui Aleksei õnnestus kohtul mullu sügisel nädal pärast narkolabori avastamist vahi alla võtta, siis Mihhail hakkas eeluurimisest kõrvale hoidma ning tema on kuulutatud tagaotsitavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles