Video: politsei pidas kinni liiklushuligaan «Subariku» (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sariliiklusrikkuja Valentina Subaru.
Sariliiklusrikkuja Valentina Subaru. Foto: facebook.com

Politsei pidas täna päeval kinni tuntud liiklushuligaani Valentina Terehhova hüüdnimega «Subarik». Kuna 70-aastane naine just kuigi koostööaldis ei olnud, pidid politseinikud ta jõuga autost välja tõstma.

Postimehe andmetel puudus naisel tervisetõend, mistõttu ei lubanud politsei tal edasi sõita. Facebooki gruppi «Stop Subarik» postitati vahejuhtumist ka videoklipp, kust on näha, kuidas politseinikud veavad naise autost eemale teda kätest ja jalgadest kinni hoides.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Seiko Kuik täpsustas õhtul Postimehele, et tähelepanelik liikleja teatas täna päeval häirekeskusele, et Tallinnas mööda Narva maanteed liigub kesklinna suunas ohtlikke manöövreid tegev Subaru.

Kella 13.32 ajal märkas patrull kirjeldusele vastavat autot pööramas Sõle tänavalt Kolde puiesteele ning patrull peatas sõiduki. Lähemal kontrollimisel selgus, et autol puudub liikluskindlustus ning juht, 70-aastane naine, on juba varasemalt juhtimiselt kõrvaldatud, mis tähendab, et naine ei oleks tohtinud üldse sõiduki rooli istuda. Lisaks tuvastas politsei Subarul ka mitu ohtlikku viga, mistõttu suunati sõiduk tehnoülevaatusele.

Kuiki sõnul selgitasid politseinikud naisele, et tal ei ole õigust autot juhtida ja sellises seisukorras auto ei tohi liikluses osaleda. Sõiduki teisaldamiseks kutsuti kohale puksiir.

Naine aga keeldus koostööst ega olnud nõus autost väljuma, kui korrakaitsjad palusid tal isiklikud asjad autost kaasa võtta. «Korrakaitsjad selgitasid sedagi, et kui ta iseseisvalt autost ei välju, siis peavad nad sundi rakendama. Juht keeldus aga jätkuvalt koostööst, misjärel tõsteti ta autost välja ja toimetati rahunemiseks politseibussi,» selgitas Kuik, kelle sõnul naine hiljem rahunes ja korrakaitsjad viisid ta koju. Subaru transportis puksiir politseijaoskonna parklasse.

Põhja prefektuuri liiklusjärelvalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe sõnul on tal kahju, et patrull oli sunnitud vanema naise sõidukist välja tõstma, vaatamata põhjalikele ja üksikasjalikele selgitustele, miks tal edasi sõita ei lubata. «Politsei peab kaasliiklejate turvalisuse huvides liiklusest kõrvaldama juhi, kellel ei ole õigust sõidukit juhtida, ning ka sõiduki, mis võib olla liikluses ohtlik,» märkis ta.

Nelja ja poole aasta jooksul on Valentina põhjustanud mitukümmend liiklusavariid.

Loe lisaks: «Pealtnägija»: Eesti suurim liiklusõnnetuste põhjustaja – pensionär Valentina Lasnamäelt


 

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles