«Pealtnägija»: endised linnaametnikud süüdistavad Tallinna ühe arendaja eelistamises

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Hallik-Jürgenstein
Anu Hallik-Jürgenstein Foto: Tairo Lutter

Mitu endist linnaametnikku väidab, et Tallinna linnaplaneerimise amet soosib oma otsustes kõige enam üht kinnisvaraarendajat, kes on aga linnaplaneerimise ameti juhataja elukaaslane.

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Anu Hallik-Jürgenstein kinnitas ETV saates «Pealtnägija», et tema ei ole kunagi kedagi survestanud tegema mingeid soodsaid otsuseid oma elukaaslase, kinnisvaraarendaja Andres Liinsoo suhtes.

Mitu endist linnaametnikku aga väidab, et Liinsoo ja ameti suhtlusel on korruptiivsed jooned. Liinsoo on viimase kuue aasta jooksul Tallinnas tegelenud 15 suurarendusega ja on ametis sage külaline. «Andres Liinsoo pöördus alati kas ameti juhataja või osakonna juhataja poole, kes omakorda edastas teate, et sellega on vaja tegeleda kiiremini,» rääkis üks endine ameti töötaja.

Üks teine endine ametnik rääkis, kuidas Liinsoo pöördus otse menetleja poole, eeldades, et tema elukaaslase kõrge positsiooni tõttu menetletakse tema projekte eelisjärjekorras.

Liinsoo ja Hallik-Jürgenstein kinnitasid, et naine taandab end kõigist otsustest, mis puudutavad elukaaslase projekte, endiste töötajate sõnul aga polnud see päris nii.

Liinsoo kinnitas, et tema ja ta elukaaslase tegevus on olnud alati aus. Samas on Liinsoo projektid saanud aastate jooksul mitu positiivset otsust vaatamata probleemidele ja vastuoludele heade ehitustavadega.

Ühe endise töötaja sõnul polnud linnaplaneerimise ameti töötajatel võimalik öelda Liinsoo projektidele «ei».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles