Sotsid saadavad esindaja Tallinna TVsse, IRL nõuab «vargapesa» sulgemist (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraat Hanno Matto on ainus opositsiooni esindaja Tallinna TV nõukojas.
Sotsiaaldemokraat Hanno Matto on ainus opositsiooni esindaja Tallinna TV nõukojas. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Tallinna linnavolikogus opositsioonis olevad sotsiaaldemokraadid saadavad esindaja Tallinna Televisiooni juurde loodavasse nõukotta, teised opositsioonierakonnad loobusid sellest võimalusest.

Linnavalitsus algatas Tallinna Televisiooni​ (TTV) ühiskondliku nõukoja loomise, kuhu volikogu haridus- ja kultuurikomisjon peab täna esitama igast fraktsioonist ühe esindaja.

Esmaspäeval toimunud sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna juhatuse koosolek tegi linnavolikogu sotside fraktsioonile ettepaneku esitada Tallinna Televisiooni nõukotta Hanno Matto.

«Piirkonna juhatus otsustas Hanno Matto esitada TTV nõukoja liikmeks, et saada täielik ülevaade sihtasutuses toimuva kohta. Eesmärk on avalikustada ja teha läbipaistvaks kõik TTV kulutused ning lepingulised kohustused. Lisaks tuleb nõuda poliitiliselt tasakaalustatud programmi ja tagada uudistesaadete täielik erapooletus. Esimese sammuna on vaja lõpetada selleks päevapealt kõikide erakondliku kuuluvusega saatejuhtide töösuhted,» selgitas sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna esimees Rainer Vakra.

IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar leidis, et IRLi sidumine selle organisatsiooniga on mõeldamatu ja fraktsioon ei plaani enda hulgast kedagi sellesse nõukotta esitada.

«Organisatsioon, mis toodab tõde moonutavaid isikukultussarju nagu «Savisaare protsess» või mille juhid ostavad iseendalt teenust, ei saa toimida linlaste raha eest. Selle 22,5 miljoni euroga, mille linn on tänaseks «investeerinud» selle telekanali tegevusse, oleks aastate jooksul saanud remontida kilomeetreid Tallinna tänavaid, ehitada jalgrattateid ja suunata paar miljonit kultuurisündmuste toetamiseks,» ütles Kübar.

Ka Reformierakond ei kavatse nõukotta oma liiget saata. «Tallinna Televisioon tuleb kinni panna. Nõukoja loomine ei ole meie jaoks teema, me ei näe mingisugust mõtet sellel, et minna vastutama Keskerakonna propagandakanali eest,» ütles linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Õnne Pillak BNSile.

«Tallinna TV sulgemise ja sellisel kujul maksumaksja raha raiskamise lõpetamise poolt on ka sotsid kogu aeg olnud, nende otsus minna kaasvastutama, on minu jaoks üllatus. Nende sõnad ja teod ei lähe omavahel kokku,» leidis Pillak.

Kommenteerides Vakra lubadust, et sotside esindaja jääb nõukotta esialgu kolmeks kuuks ning sel ajal toimuvate muutuste põhjal otsustatakse edasine, viitas Pillak, et sotsiaaldemokraadid on varasemalt juba Keskerakonnaga Tallinnas koalitsioonis olnud ning neil peaks olema sellest ajast selged mälestused.

«Nad on olnud linnas koalitsioonis ja nad teavad, mis tähendab olla väike vend suure kõrval. See on ju Keskerakonna eesmärk öelda, et meie üksi ei tee, et opositsioon toetab ka Tallinna televisiooni. Minna ja anda neile see alibi, olgu see kolm päeva või kolm kuud – minu arust on see väga ebamõistlik,» tõdes Pillak.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles