Nukuteater küsib õuesaali tuleohutuse tarbeks üle 100 000 euro

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Pai
Meelis Pai Foto: Arno Saar/ Õhtuleht

Nuku- ja noorsooteatri õuesaal, kus täna leiab aset eestimaise muusikali «Libahunt» suurejooneline esietendus, ei vasta seaduse nõuetele ning puuduste kõrvaldamiseks taotleb teater ministeeriumilt üle 108 000 euro.

Päästeamet on teinud nukuteatrile ettekirjutuse, kuna tuleohutust reguleerivad seadused on muutunud karmimaks ning teater peab oma siseõue veidi ümber ehitama, rääkis teatri juht Meelis Pai ERR Uudistele.

Pai kinnitas, et mitte mingisugune oht siseõues teatrikülastajaid ei varitse, kuid sellele vaatamata peab suve jooksul seadustele mittevastavused kõrvaldama, täpsemalt  peab välja vahetama õuesaali seinad ning ehitama tulekahju puhul avaneva luugi ehk suitsueraldusluugi.

Teatrijuht kinnitas, et ka praegu on siseõue seinad põlemiskindlad, kuid selle materjal ei vasta siiski viimastele Euroopa Liidu nõuetele, päästeameti nõuetega vastavusse viimiseks taotleb teater kultuuriministeeriumilt üle 108 000 euro (1,7 miljonit krooni).

Ümberehitustöid tehakse plaani kohaselt suvel teatrirahva kollektiivpuhkuse ajal; kui suve jooksul aga õuesaali nõuetega vastavusse ei viida, on ohus uue hooaja etendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles