Tallinnas algab kruiisihooaeg

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev.
Kruiisilaev. Foto: SCANPIX

Tallinna Sadamas algab täna kruiisilaevade hooaeg, mis kestab 16. oktoobrini.

Hooaja esimese laevana sildub Vanasadamas National Geographic Orion, mille pardal on 86 reisijat ja 66 meeskonnaliiget. Enamik reisijatest on pärit Ameerika Ühendriikidest, kuid laeval on ka näiteks Austraalia, Kanada ja Suurbritannia kodanikke, kokku on reisijaid üheksast riigist. Laev saabub Tallinna Riiast ja suundub siit edasi Peterburi. Tallinnas teenindab laeva turismifirma Deneesti, kes korraldab turistidele kolm ekskursiooni, teatas Tallinna Sadam.

Kokku on Tallinna tänavusel kruiisihooajal oodata 314 kruiisilaevakülastust, mis toovad linnaga tutvuma üle poole miljoni inimese. Kaheksa laeva külastavad Tallinna esmakordselt.

Suurim sel aastal Tallinnas peatuv laev on 333,3 meetri pikkune MSC Fantasia, mis võtab pardale 3800 reisijat. Tallinna Sadama teatel on tegu pikima kruiisilaevaga, mis Tallinnas peatub.

Kahel päeval, 21. mail ja 20. juulil, peatuvad Tallinnas korraga kuus kruiisilaeva. 7. ja 29. juunil, 3. juulil ja 1. augustil on linna oodata üle 9000 kruiisireisija. Viimane kruiisilaevakülastus toimub 16. oktoobril, mil Tallinnas peatub Aidavita.

Eelmisel aastal peatusid kruiisilaevad Tallinnas 271 korda, laevade pardal oli 474 000 kruiisireisijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles