Kesklinna valitsus tutvustab positiivseid ideid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hopneri maja.
Hopneri maja. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Kesklinna valitsus on lõpetanud kahekuulise ideekorje «Tallinna positiivne programm 2018–2022», mida homme tutvustatakse avalikkusele.

«Ligi kaks kuud ideekorjet oli tulemuslik. Küsitluslehtede ja otsekontaktide kaudu saime selge ülevaate sellest, mida kesklinlased kõige enam ootavad. Lisaks saime küsida ka hinnangut nendele plaanidele, mis linnavõimu poolt on välja pakutud,» ütles Kesklinna vanem Taavi Pukk.

Puki sõnul soovis valdav enamus küsitluses osalenuid, et linnapildist kaoksid kõik kolemajad ja korda tehtaks muud silma riivavad paigad, nagu näiteks Keskturg ja selle ümbrus. Konkreetsetest objektidest tõsteti sagedamini esile ka linnahalli ja Toompargi rekonstrueerimise vajadust.

«Elanike jaoks on kaalukas probleem samuti turvalisus, mille suurendamist politsei ja mupo abiga sooviti vähemalt sama sageli kui linna välisilme värskendamist. Aga eks ole elukeskkonna turvalisus ka heakorraga tihedalt seotud. Kõiki väärtuslikke ettepanekuid võtame arvesse järgmiste aastate tegevuste kavandamisel Kesklinnas,» tõdes Pukk.

Valikvastustega küsitluslehtedel pakutud teemadest märkisid vastanud tihti olulistena ka vajaduse ehitada Aegnale uus sadamakai, karmistada kontrolli velotaksode üle ja toetada asumiseltside tegevust. Omalt poolt oli lisatud näiteks järgmisi ettepanekuid: rajada kesklinna rohkem haljasalasid ja tualette, paigaldada pinke ja prügikaste, ülekäiguradade ette paigaldada valgusfoore ja pikendada neis rohelise tule aega, bussidesse tekitada kohti lapsevankrite ja ratastoolide jaoks. Samuti soovitati reguleerida lasteaiatöötajate tööpäeva pikkust, rajada kesklinnas bussiparklaid, pakkuda noortele sobivat meelelahutust, järgida linnaplaneerimises kehtivaid arengukavasid ja palju muud.

Täpsema ülevaate Kesklinna positiivsest programmist annab linnaosa vanem homme kell 18 Hopneri majas algaval konverentsil. Lisaks kõnelevad linnapea kohuseid täitev abilinnapea Taavi Aas ja linnavolikogu aseesimees Lauri Laats. Kaasarääkimise ja küsimise võimalus on kõigil huvilistel.

«Kesklinna valitsus ootab ka pärast uue positiivse programmi kokkupanekut linnaosa elanikelt tähelepanekuid lahendamist vajavate probleemide kohta ning ettepanekuid, mida ühise elukeskkonna parendamiseks veel tuleks teha,» ütles Pukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles