Amuuri leopardi kutsikate sündi näeb taas otseülekandena

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri leopardi kutsikad Tallinna loomaaias.
Amuuri leopardi kutsikad Tallinna loomaaias. Foto: Maaja Kitsing

Tallinna loomaaia amuuri leopardi kutsikate sündi saab ka sel kevadel internetis otseülekandena jälgida.

Eeldatavalt peaksid üliharuldase amuuri leopardi kutsikad sündima aprilli esimesel poolel. Otseülekanne on interneti teel nähtav aadressidelt www.digisilm.ee, www.tallinnzoo.ee ja www.loomaaed.ee.

Ülekanne saab teoks loomaaia, OÜ Digisilma ja Linxtelecomi koostöös. Uudiste ja kommentaaride tarvis on avatud spetsiaalne Facebooki leht «Amuurikate LIVE».

«Mullustele fännidele pole uudis, et Amuuri leoparde elab tänapäeval Venemaa, Hiina ja Põhja-Korea kokkupuutealal vaid ligi poolsada looma ja see on tõenäoliselt ainuke suurkaslane, kelle päästmiseks on algatatud rahvusvaheline projekt liigi taasasustamiseks loodusesse, kasutades loomaaedades sündinud isendeid,» rääkis Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal.

«Lisaks kogutakse tehistingimustes informatsiooni loomade geneetilise ja füsioloogilise seisundi, käitumise ja sigimisiseärasuste kohta. Seetõttu viib võimalus jälgida ja salvestada kottpimedas pesakambris toimuvat uurimistöö uuele tasemele ja on põnev ka kõigile loomahuvilistele. Unikaalseks teeb asja aga eelkõige see, et maailmas on väga vähe loomaaedu, kus Amuuri leopard sigib ja mullu oli kogu maailmal esimest korda võimalus reaalajas seda protsessi ka infrapunakaamera vahendusel jälgida,» rääkis Kaal.

Digisilma juhatuse liige Mario Puhk lisas omalt poolt, et tehnika jääb üles seniks, kuni pesakastis toimub tegevus ja kutsikad seal toimetavad. «Ootame ka sellel aastal oma kodulehel www.digisilm.ee sama aktiivset vaatamist ja kommenteerimist kui möödunud aastal, mil kutsikate sünnile ja sirgumisele elas ajavahemikul aprillist juunini kaasa ühtekokku 1,75 miljonit inimest Eestist ja mujalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles