Mootorrattaga politsei eest ära kihutanud ja pikali rammitud noormees: mul on piinlik, aga politsei käitus mõtlematult! (46)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu laupäeva ajas politsei Tallinnas taga kiirust ületanud ja mootorrattaga põgenenud paarikest, kes lõpuks politseiautoga pikali rammiti. Mootorratast juhtinud Andre Rider teatas laupäeva õhtul sotsiaalmeedias, et tal on piinlik ja ta tunneb end süüdi, kuid peab politsei käitumist mõtlematuks ja ohtlikuks.

Ööl vastu laupäeva märkas politseipatrull Tallinnas Pirita tee suunas sõitvat mootorratast, mille kiiruseks mõõdeti 101 km/h. Patrull andis peatumismärguande, mida mootorrattur eiras ning jätkas kiirust lisades sõitu. Mootorratas sõitis mööda Pirita teed Kloostrimetsa ja sealt edasi Pärnamäe teele, tehes suurel kiirusel ohtlikke manöövreid.

Lähenedes Narva maantee ja Vana-Kuuli ringristmikule pidurdas mootorratas hoo maha manöövri sooritamiseks ja sõidukit taga ajanud patrull tegi otsuse mootorrattas teelt välja suruda. Politsei Volkswagen sõitis mootorrattale tagant otsa, mille tagajärjel paiskus ratas paremale küljele, sellel istunud 25-aastane mees ja 22-aastane naine kukkusid. Mõlemad viidi haiglasse.

Kesklinna politseijaoskonna patrullitalituse juhi Taavi Kirsi sõnul oli mootorratta väljasurumine väiksel kiirusel läbimõeldud otsus, millega hoiti ära tõsisem õnnetus. «Politsei sekkub otsustavalt, kui teel sõidab ligi 200 km/h ja tahtlikult peatumismärguannet eirav juht, kes võib olla teistele ohtlik. Ülisuurel kiirusel toimunud avarii puhul oleks tõenäoline, et raskeid vigastusi oleks saanud nii mootorrattaga sõitnud noored kui ka juhuslikult teele sattunud inimesed.»

Laupäeva õhtul teatas mootorratast juhtinud Andre Rider sotsiaalmeedias, et ta kahetseb juhtunut.

«Esiteks mul on väga kahju et nii käitusin ja asi sellise tasemeni jõudis. Mul on piinlik vaadata otsa oma naisele, kelle elu ma ohtu seadsin, ja piinlik ka teiste inimeste ees, kelle ohtu seadsin. Siiralt on piinlik ja tunnen süüd,» kirjutas Rider.

Samas leidis ta, et politsei käitus valesti.

«Hetkel on minu jaoks aga õhus paar küsimust. Kas tõesti oli vaja ohtu seada kahe noore inimese elu sellise rammimisega? Oli see ikka läbi mõeldud manööver? Ma saan aru, kui oleksin sõitnud üksi. Mul oli tagaistmel tagaajamisega väga kaudselt seotud naine,» pahandas Rider.

Rider märkis, et hetkel, mil politsei mootorratast tagant rammis, oli tema kiirus 70 km/h. Politsei sõnul oli tol hetkel kiirus 50 km/h.

Lisaks heitis Rider politseile ette käitumist pärast paari maharammimist. «Miks peab äsja teelt rammitud, vigastatud ja mitte kellelegi ohtu pakkuvad inimesed lihtsalt maha suruma ja käed raudu pigistama?»

Rider märkis, et pikalirammimise tulemusena tuvastati temal ja ta kaassõitjal haiglas luumurrud.

«Minul on emo-s tuvastatud käeluu murd ja teisest kohast mõra. Paremal jalal haav, kus paistis kenasti luu. Need on kõigest põhihaavad paljude sinikate ja marrastuste kõrvalt. Gabrielé-l on rangluu murd ja selja põrutus.»

«Olen endiselt veel šokis. Me mõlemad oleme,» kirjutas Rider, kes lisas oma postituse lõppu palve, et sõbrad seda jagaks, kuna «tõde peab levima».

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles