Pärna: Savisaare afäärid on Tallinna mainet pöördumatult kahjustanud (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priidu Pärna.
Priidu Pärna. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tallinna volikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni liikme Priidu Pärna hinnangul kinnitab finantsinspektsiooni otsus mitte anda Ühistupangale tegevusluba asjaolu, et Savisaare afäärid linnajuhtimisel ning nakkav korruptsioon on linna mainet pöördumatult kahjustanud.

«Keskerakond on linna pidanud nagu oma ettevõtet ja on selge, et demokraatia huvides vajab linnajuhtimine sügisel suurpuhastust. Kahjuks astume sellise mainega pealinnana vastu Euroopa Liidu eesistumisele, kus linnapea ja volikogu esimees on kriminaalsüüdistusega kohtu all,» nentis Pärna IRLi fraktsiooni teatel.

«Juba 2016. aastal juhtisin linna revisjonikomisjoni liikmena tähelepanu asjaolule, et linna vahendite kasutamine panga asutamiseks on suures vastuolus omavalitsusele pandud kohaliku elu korraldamise ülesannetega ja seda tuginedes riigikontrolli, halduskohtu ja õigusteadlaste seisukohtadele. Samal ajal lapitakse linna koole ja lasteaedu riigikogu liikmete katuserahadest,» sõnas Pärna.

«Savisaare ambitsioone näitab kavatsus luua maksumaksja rahaga Eesti Ühistupank. On selge, et ei saa anda tegevusluba pangale, kes kavatseb rakendada laenamisel vastutustundetut «võtmed panka tagasi» põhimõtet. Loodetavasti läheb koos pangaga põhja kogu Keskerakonna munitsipaalkapitalismi laevuke – monopoolne jäätmekeskus, kahjumis olev linnapood LIPO ja üleriigilise levikuga progandakanal Tallinna TV,» ütles Pärna.

Finantsinspektsioon peatas Eesti Ühistupangale tegevusloa taotluse läbivaatamise ja seega Ühistupangale luba ei andnud, kuna ei saanud soovitud lisainfot Edgar Savisaare kohta, ühistupank plaanib otsuse vaidlustada.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles