Tallinn taotleb Õismäe rabametsa munitsipaalomandisse

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu otsustas taotleda munitsipaalomandisse ligi 64,3 ha suuruse Vabaõhumuuseumi tee 63 maatüki.

Tallinna rohealade teemaplaneeringu järgi on Vabaõhukooli tee 63 maatükk ehk Õismäe raba väga oluline sotsiaalse ja ökoloogilise tähtsusega ning rekreatiivse, ökoloogilise ja loodusliku arengusuunaga roheala, mis on elanike poolt kasutuses nii tervisespordi harrastamiseks kui ka looduses vaba aja veetmiseks, teatab Raepress.

«Õismäe raba säilimine on vajalik nii linna keskkonnaseisundi parandamiseks kui ka elanikele puhkuse ja vaba aja veetmise võimaluste loomiseks, sh tervisespordi radade rajamiseks,»ütles abilinnapea Eha Võrk.

Linnavolikogu tegi ühtlasi ettepaneku määrata maatükist moodustatava katastriüksuse sihtotstarbeks sotsiaalmaa-üldkasutatav maa. Maatükil paiknev Õismäe rabamets koos jalgteede ja kraavidega on avalikult kasutatav roheala Vana-Rannamõisa tee ja Vabaõhumuuseumi tee vahelisel maal. Tallinna üldplaneeringu kohaselt jääb taotletav maa metsade, parkide ja looduslike haljasalade maakasutusfunktsiooniga alale, mis on puhkeotstarbelise alana mõeldud avalikuks kasutamiseks.

Haabersti linnaosa üldplaneeringuga on kavandatud maale rajada puukooremultšiga kaetud terviserada, mida saab kasutada ka õppematkadeks. Roheala eesmärk on säilitada raba ja sellega piirnev ala, kaitsta lindude ja loomade pesitsuskohti, luua õpilastele ja teistele loodushuvilistele võimalus tutvuda linnas haruldase looduskooslusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles