Linnavalitsus: GAGi naabri esitatud kaebuse edulootus on väike

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Kalamaja 9 asuv koolimaja.
Vana-Kalamaja 9 asuv koolimaja. Foto: Jaanus Lensment

Eilse kohtumäärusega jättis Tallinna halduskohus rahuldamata Vana-Kalamaja 9 õppehoone läheduses elava naabri esitatud esialgse õiguskaitse taotluse, millega palus ehitusloa kehtivuse peatamist kohtuvaidluse ajaks. Kohus ehitustegevust ei peatanud.

Tallinna halduskohus põhjendas taotluse rahuldamata jätmist sellega, et tõenäoliselt puudub vaidlustatud ehitusloal negatiivne mõju kaebaja õigustele ning kaebuse edulootus on väike. Samas leidis kohus, et Vana-Kalamaja 9 õppehoone renoveerimise ja piirkonda täiendavate õppekohtade loomise osas esineb kaalukas avalik huvi, mis saaks oluliselt kahjustatud juhul, kui ehitustegevus peatataks, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Linna õigusteenistuse nõuete osakonna jurist Kent Märjamaa sõnas, et linna õigusteenistuse hinnangul on eksitav kaebaja esindaja väide, et ehitise laiendamine toimub suuremas mahus, kui 33 protsenti. «Hoonele tehtud mõõdistuse kohaselt jääb laienduse maht alla 33 protsendi, mistõttu ei ole vajalik detailplaneeringu koostamine või projekteerimistingimuste andmine. Kaebaja väide põhineb tegelikkusele mittevastavatel andmetel,» nentis Märjamaa.

Linnaplaneerimise amet on seisukohal, et ehitusluba on väljastatud õiguspäraselt ning mistahes aluseid selle tühistamiseks ei esine. Asjaolus, et kohus hakkab kaebust sisuliselt arutama, ei ole midagi tavapäratut, selliseid kaebuseid esitatakse Tallinna linna vastu aastas kümneid. «Seoses Vana-Kalamaja 9 õppehoone ja koolivõrgu korrastamise kavaga on praeguseks hetkeks esitatud kohtusse kokku kaheksa erinevat kaebust. Nendest kuus on kohus tagastanud läbivaatamatult ning seni on vaid kahte asutud sisuliselt läbi vaatama, kuid neidki on kohtud seni pidanud väheperspektiivikateks,» märkis linna õigusteenistuse nõuete osakonna juhataja Terje Krais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles