Riigikogulased: taksomaffia likvideerimine pole keeruline

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso-ootaja märk
Takso-ootaja märk Foto: Corbis/Scanpix

Riigikogu õiguskomisjoni arvates pole kuritegelike rühmituste tegutsemise lõpetamine taksopeatustes kuigi keeruline ega nõua liigselt aega ja ressursse.


Riigikogu õiguskomisjon arutas täna oma istungil kuritegelikele rühmitustega ja taksopeatuste seadusevastase maksustamisega seonduvat, teatas riigikogu pressitalitus.

«Kõige olulisem järeldus arutelust oli tõdemus, et probleem ei ole lahendamatu ja see ei võta ka liigselt aega ega ressursse,» ütles õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher.

Tema sõnul on selleks vaja Tallinna linna kui omavalitsuse selget tahet ja initsiatiivi ning koostööd korrakaitsjatega.

«Nii politsei kui ka Tallinn linn tegid konkreetseid ettepanekuid nii järelevalve kui ka seadusandlusse korrastamiseks ja need tuleb võimalikult lühikese ajaga ellu rakendada,» sõnas Vaher.

Komisjoni istungil osalenud politseipeadirektor Raivo Küüt kinnitas suurenenud aktiivsust nimetatud probleemide lahendamisel, eriti tähelepanu pööramist kuumematele piirkondadele nagu Tallinna Sadama ja Lennujaama ümbrus.

Nii politseiameti kui ka Tallinna linna esindajate hinnangul tuleb taksoteeninduse osas täpsustada karistusseadustikku ja ühistranspordi seadust ning sätestada selge regulatsioon.

Ka peeti näiteks vajalikuks, et taksojuhi teenindajakaarte väljastab vaid omavalitsus, kes kontrollib ka taotleja tausta. Samuti leiti, et selleks peab omavalitsusel olema õigus teha taksoteenuse osutamist taotleva isiku kohta ka päringuid karistusregistrist.

Lisaks Raivo Küüdile osalesid tänasel istungil politseiprefekt Elmar Vaher, politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitseosakonna vanemkomissar Siiri Pars, Tallinna linna abilinnapea Jaanus Mutli, Tallinna transpordiameti esindaja Andres Harjo, samuti Taksojuhtide Liidu esindaja Lembit Poolak ja Toivo Kadu ning ajakirjanik Rasmus Kagge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles