Taavi Aas: Balti jaama turg ei kao veel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli 1 asuv Balti jaama turg
Kopli 1 asuv Balti jaama turg Foto: Helin Loik

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ütles, et levivad kuuldused Balti jaama turu peatsest sulgemisest on ennatlikud, sest kõigepealt tuleb planeering kooskõlastada ning teha ümbruskonnas suurema läbilaskevõimega liikluslahendus.

Aasa sõnul on väljapakutud lahendus Balti jaama turu omanike esmane visioon arengutest, mida nad oma kinnistul kavandavad.

«Kahjuks on uudise meediasse paisanud ajakirjanikel linnaruumilisest planeerimisest enam kui ähmane ettekujutus ning ühe kinnisvaraarendaja soovunelmaid püütakse kujutada homse tõelusena,» nentis Aas.

Tallinna linnavalitsuse ajaleht Pealinn kirjutas, et Balti jaama turu omanikfirma Pasiphae OÜ kavatseb peatselt turu asemele ehitada äri- ja elumaju ning kaalub ka kontserdi- ka konverentsisaalide rajamist, Kopli 1 asuv Balti jaama turg praegusel kujul alles ei jää.

«Kahtlen, et soovitud ehitusmahud üks-üheselt linnaruumi sobivad. Ala hoonestusmahtudele seavad omad tingimused vanalinna ning miljööväärtusliku Kalamaja naabrus,» sõnas Aas. Vaatekoridorid vanalinnale tuleb säilitada ning uued ehitusmahud ei tohi oma massiivsusega avaldada survet naabruses asuvatele valdavalt kahekorruselistele puithoonetele.

«Piirkonna suurimaks probleemiks on tänavate läbilaskevõime ammendumine ning enne uut liikluslahendust ei saa piirkonda arendusi kavandada,» selgitas abilinnapea.

Seetõttu kulub Aasa sõnul Balti jaama turu ja lähiala planeerimislahenduse kehtestamiseni pikk aeg, mille kestel tuleb arendajal leida konsensus kohalike elanike ja avalikkuse esindajatega.

«Balti jaama juures asuv Roheline turg asub linna maal ning pole arengualasse kaasatud,» lisas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles