Nõmme Maja valmib mai lõpuks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunagisse Valdeku tänava koolimajja rajatava Nõmme Maja sisetööd on jõudnud lõpusirgele ning ehitustööd saavad läbi mai teises pooles.

Nõmme linnaosavanema Tiia-Liis Jürgensoni sõnul paranevad pärast maja valmimist linnakodanike teenindamise võimalused. «Nõmme Majja koondatakse kokku elanikele suunatud teenuseid pakkuvad linnaasutused. Majas saavad uued ruumid praegu eri asukohtades töötavad linnaosavalitsuse osakonnad ja Nõmme vaba aja keskus. Paljud ruumid on kavandatud rendipindadeks. Samuti tuleb sinna väiksem spordisaal ning aula,» selgitas linnaosavanem. Pärast ehitustööde lõppu on kavas linnarahvale korraldada ka avatud uste päev, mis toimub tõenäoliselt mai lõpus linnaosa kevadpäevade ajal.

Valdeku 13 endist koolihoonet kasutati viimati 2010. aasta suvel, pärast seda on maja seisnud tühjalt. Rekonstrueerimistööde käigus hoone soojustati, kusjuures fassaadi dekoorraamistik ja stalinistlik ornamentika tuli säilitada, kuna maja on tunnistatud väärtuslikuks kui terviklikult säilinud pärastsõjaaegse arhitektuuri stiilinäide. Ehitustööde käigus renoveeriti kütte- ja ventilatsioonisüsteemid, korrastati ja soojustati pööning ning kelder, vahetati aknad ja uksed. Ehitustööd teeb Ramm Ehituse OÜ.

Tööd lõpetatakse mais ning seejärel võetakse hoone pärast sisustamist kasutusse. Ehitustööde ja sisustamise kogumaksumus on ligikaudu kolm miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles