Galerii ja video: narkokoerad leidsid Omniva postikeskusest narkootikume (7)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Tallinnas Omniva postikeskuses nuuskimas käinud politsei narkokoerad avastasid pakkidest ligi 20 grammi narkootikume.

Maksu- ja tolliameti (MTA) ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) koostöös kontrolliti Pallasti tänava Omniva postitöötlemiskeskusesse saabunud pakke. Postipakkide läbivaatamisel oli abiks seitse narkokoera ning 15 ametnikku. Saadetistest avastati 1 gramm hašišit ja 17 grammi ecstasy't, kinnitas maksu- ja tolliameti pressiesindaja Mailin Aasmäe.  

Aine kogusest oleneb, kas tegu on väärteo või kuriteoga. Sõltuvalt asjaoludest võib paki tellijat süüdi mõistmisel oodata ühe- kui kümneaastane vangistus. Leitud kogused kuuluvad mõlemad kriminaalkaristuse alla.

Katsed tellida välismaalt postipaki teel narkootikume ning psühhotroopseid ravimeid on Aasmäe sõnul järsult kasvanud ning seetõttu on maksu- ja tolliamet ning politsei- ja piirivalveamet võtnud üheskoos prioriteediks postipakkide kaudu Eestisse jõudvate narkootikumide tõkestamise.

Narkootikumide ja psühhotroopsete ravimite tellijate seas on palju noori ja esmatarvitajaid. «Nendega suheldes tuleb välja, et internetist narkootikumide tellimist võetakse väga kergekäeliselt, kuna vahelejäämise riski hinnatakse ekslikult madalaks,» rääkis Aasmäe.

Sel aastal on maksu- ja tolliamet peaaegu igapäevaselt pidanud mõne internetist tellitud paki sisu pärast algatama koostöös prokuratuuriga kriminaalasja. «Meie inimesed jõuavad postipakis avastatud narkootikumide tellijateni üle 95% juhtudest, küsimus on tegelikult ainult ajas,» märkis ta.

Maksu- ja tolliamet avastas 2016. aastal välisriikidest saabunud posti- ja kullersaadetistest üle 600 narkootilise aine kahtlusega juhtumit, mis on kaks korda suurem kui 2014. ja 2015. aastal.

Selle aasta esimese kahe kuuga on juba tuvastatud 150 narkootilise aine kahtlusega saadetist. Viimase kolme kuuga on avastatud üle 250 narkootilise ja psühhotroopse aine kahtlusega saadetist.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles