Tallinna prügiprobleemile otsitakse lahendust riigikogu tasandil

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Ivanova.
Olga Ivanova. Foto: Mihkel Maripuu

Sel neljapäeval kohtuvad pealinna korteriühistute esimehed Tallinna jäätmekeskuse esindajatega, et arutada prügiveo tulevikku pärast BWM OÜga lepingu lõpetamist.

Kohtumise korteriühistute, jäätmekeskuse, keskkonnaameti ja prügiveofirmadega korraldab riigikogu liige, korteriühistute toetusrühma esimees Olga Ivanova, kelle sõnul on korteriühistud arusaadavalt murelikud. «Enim on muresid olnud süvakogumismahutite tühjendamisega, millega riigihanke võitnud ettevõte ei saanud hakkama. Arusaadavalt ütles Tallinn lepingu 14. aprillist üles, mistõttu tuleb ühistutel leida kiirelt uus lepingupartner,» rääkis Ivanova.

Tema sõnul on aeg uue lepingupartneri leidmiseks ühistutel paraku väga lühike. «Seetõttu on väga vajalik, et korteriühistutel oleks täiesti selge, millised on nende variandid ning kes ja kuidas järgmisel nädalal prügi ikkagi ära veab,» sõnas korteriühistute toetusrühma esimees, et senine olukord ei rahulda elanikke ega linna.

Ivanova lisas, et probleemid prügiveoteenusega näitavad, et riigikogul on vajalik vastu võtta seadus, mis lubaks ka sisetehingud ehk omavalitsus võib teenust sisse osta oma sihtasutuselt või munitsipaalettevõttelt. «Hankevaidlused, liialt madala hinna pakkumine ning oma kohustustega hätta jäämine näitab, et omavalitsusel on vajalik vähemalt võimalus täita talle seadusega pandud kohustus ise, lootmata eraettevõtjatele,» tõdes Ivanova.

Korteriühistute ümarlaud toimub 13. aprillil kell 17 Vene kultuurikeskuse kolmanda korruse saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles