Kevadpäike sulatab koerajulgad lume alt välja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerte jalutusväljak Politseiaias.
Koerte jalutusväljak Politseiaias. Foto: Priit Simson

Lund sulatav päike paljastab maapinna, mis on tihedalt inimese parima sõbra hunnikutega kaetud, seda hoolimata seadusega koeraomanikele pandud kohustusest oma lemmikute järelt koristada.


Lemmikloomade väljaheiteid on täis nii tänavaääred kui pargid, nii et osa haljasalasid on varustatud keelusiltidega, mis seal koertega jalutada ei luba. Linnaametnike puhul mingit kindlat kriteeriumi selle kohta ei ole, millises pargis tohib koertega jalutada ja millises mitte. See otsustatakse iga pargi puhul eraldi.

«Osa parkide puhul on mõeldud rohkem lastele, nii et nad saaksid seal ka väljaspool mänguväljakuid joosta ja mängida nii, et poleks ohtu ennast ära määrida,» selgitas kesklinna valitsuse pressiesindaja Ivo Parbus.

Koerte poolt täis lastud pargid ja tänavad on tema sõnul loomaomanike kasvatuse ja sisemise kultuuri küsimus. Muidu on aga tegemist tavalise heakorraprobleemiga. «Tuleb lihtsalt ära teha kevadkoristus, nii nagu igal kevadel. Ja mai alguses on tulemas ka linna heakorrapäev. Eks vahepeal püütakse ka jõududmööda koristada, parkide korrashoidmiseks käib kibe töö. Tänavate puhtuse eest peavad hoolitsema tänavaäärsete kinnistute omanikud,» lisas Parbus.

Selleks, et tänavad puhtamad püsiksid, on kesklinna territooriumil 11 spetsiaalset kasti, mille ülemisest otsast saab võtta kilekoti lemmiklooma väljaheidete koristamiseks ning mille allosas olevasse prügikasti võib selle visata. Kolm niisugust kasti on lisaks veel Toompargi, Tiigiveski pargi ja ja Politseiaia koerte jalutusplatsidel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles