Lastehaigla ei lase võõraid hüljatud tüdruku juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Sikupilli Prisma lähedalt leitud väike tüdruk
Tallinnas Sikupilli Prisma lähedalt leitud väike tüdruk Foto: Põhja politseiprefektuur

Ehkki interneti kommentaarides on kutsutud üles laupäeval Sossi mäe tühermaalt leitud last lastehaiglasse vaatama minema ja kõneldud isegi juba toimunud külastkäigust tüdruku juurde, ei lase haigla võõraid inimesi palatitesse.

Tallinna Lastehaigla juhatuse esimees Mall-Anne Riikjärv ütles, et tal pole infot selle kohta, et keegi oleks käinud tüdrukut vaatamas. «Me ei saa võõraid inimesi külastama lasta, sugulasi pole tulnud,» sõnas ta.

«Samuti ei võta haigla vastu mingeid toetusi. Tüdruk on kõigega kindlustatud ja abi võib hakata korraldama alles siis, kui ta meie juurest lahkub,» lisas Riikjärv.

Postimees.ee kommentaarides kirjutas Peeter, et käis oma perega last lastehaiglas külastamas ja viis talle mänguasju. «Meie lühike visiit toimus haiglatöötaja loal ja tema vahetul juuresolekul,» kirjutas ta.

«Haigla töötaja sõnul ei olnud laps maganud silmatäitki sellest ajast alates, kui ta neile toodi, see näitab, et laps oli sügavas stressis ja elas kõike väga üle,» kirjutas lugeja. «Ta konutas üksi oma võrevoodis ja mõtles oma väikseid kurbi mõtteid. Kui võtsin lapse oma sülle, pani ta pea mu õlale ja oli näha, et sinna ta ka uinub, sest tal oli hea ja turvaline olla,» kirjeldas Peeter.

Mõned kommenteerijad püüdsid koguni kutsuda huvilisi üles last ühiselt vaatama minema.

Riikjärv palus inimestel mõista, et turvalisus on haiglale väga oluline. Liigsed külaskäigud ja võõrad inimesed võiksid niigi segaduses last häirida.

Lastehaigla juht lubas täpsemat infot tüdruku käekäigu ja uuringute tulemuste kohta anda nädala lõpupoole.

Laupäeva hommikul teatas politseile juhuslik möödakäija, et Tartu maantee 84d lähedal tühermaal on lastekäru väikese lapsega. Politsei viis lapse Tallinna Lastekodu väikelaste varjupaika, kust ta edasi lastehaiglasse toimetati. Seal tehakse talle kõik vajalikud uuringud tervisliku seisundi kontrollimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles