Tallinn ei karista firmasid juhtinud ametnikke

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavalitsus ei kavatse karistada firmasid juhtinud linnaametnikke ning seab kahtluse alla politsei poolt ametnikele tehtud rahatrahvide seaduslikkuse.

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil heaks kiita otsuse, mille kohaselt korruptsioonivastase seaduse rikkumise pärast politseilt rahatrahvi saanud ametnikke ei karistata, sest linnajuhid ei pea seda vajalikuks.

Otsuse eelnõus on kirjas, et enamik firmade juhatusse või nõukogusse kuulunud linnaametnikest on ennast vastavatest kohtadest taandanud.

Samuti näeb otsus ette seda, et oktoobri lõpus valmistatakse ette pöördumine õiguskantsleri poole, kus palutakse hinnata ametnike suhtes langetatud trahvide õiguspärasust lähtuvalt asjaolust, et ametnike ametiseisundi olemasolu sisuliselt ei tuvastatud.

Linnajuhid viitavad sellele, et ametnike staatus pole ühene ning kõigile ei pruugi korruptsioonivastase seaduse piirangud ühel moel laieneda. Eelnõu kohaselt luges politsei aga kõik linna teenistuses olevad töötajad ametiisikuteks.

«Valdavalt jäeti väärteootsus vaidlustamata põhjusel, et määratud trahv polnud suur ja lihtsam tundus see ära maksta, kui asuda ebaselge regulatsiooni pinnalt väärteootsust vaidlustama,» seisab otsuse eelnõus.

Linnajuhid kavatsevad pöörduda ka vabariigi valitsuse poole, et kiiremas korras töötataks välja korruptsioonivastase seaduse muutmise eelnõu.

Politsei karistas enam kui 40 linnaametnikku, sest nood kuulusid firmade juhatusse või nõukogusse.

Linnapea Edgar Savisaar ütles juba vahetult pärast politsei määratud karistuste avalikkuse ette jõudmist, et ta ei näe juhtunus suurt probleemi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles