Soome suursaadikut häiris Tallinna TV saade «Põdra TV» (4)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome suursaadik Eestis Kirsti Nairinen.
Soome suursaadik Eestis Kirsti Nairinen. Foto: Martin Ilustrumm

Soome suursaadik Eestis Kirsti Narinen tõstatas märtsi lõpus kohtumisel Tallinna tegevlinnapea Taavi Aasaga Tallinna Televisiooni eetris oleva saate «Põdra TV» teema, kuna teda häiris saatekülaliste erinev arusaam Soome ametlikust ajalookäsitlusest.

Taavi Aas ja Kirsti Narinen rääkisid «Põdra TVst» 28. märtsil, kui linnavalitsuse delegatsioon külastas Soome saatkonda. Muude teemade kõrval küsis Soome suursaadik ka Tallinna TV eetris oleva «Põdra TV» kohta, mille saatejuhid on Soome ajakirjanikud Sami Lotila ja Risto Vourinen.

Kirsti Narinen ütles Soome ajalehele Iltalehti, et tal ei olnud mingit plaani kuidagi saate sisusse sekkuda ning tema eesmärk oli lihtsalt küsida Tallinna tegevlinnapealt selle saate kohta.

«Põdra TV» saatekülaliseks on käinud teiste seas ka näiteks Soome ajakirjanik Leena Hietanen, kes pälvis juba kümmekond aastat tagasi tähelepanu oma Kremli-meelsete vaadetega.

Tallinna avalike suhete direktor Ain Saarna ütles Postimehele, et abilinnapea ja Tallinna Televisiooni nõukogu esimees Kalle Klandorf on sellest teavitanud telekanali juhatuse liikmeid. Samas oli see lihtsalt info edastamine.

«Avalik-õigusliku ringhäälingu põhimõtetest tulenevalt ei sekku linnavalitsus TTV programmi ja loomingusse,» ütles Saarna.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles