Pirita tuletab koeraomanikele meelde looma järelt koristamise vajadust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirital algab koerakaka märgistamise kampaania.
Pirital algab koerakaka märgistamise kampaania. Foto: Pirita linnaosavalitsus

Pirital on saabunud kevadel võetud ette radikaalne samm, juhtimaks tähelepanu lohakatele koeraomanikele.

Pirita, mis on pealinna üks rohelisemaid linnaosasid, seisab igal kevadel silmitsi probleemiga, mille ärahoidmine on sõna otseses mõttes koeraomanike kätes. Alanud kampaania raames soovitakse nii koeraomanike endi kui kõikide kaaskodanike tähelepanu juhtida neile, kes oma loomade väljaheited koristamata jätavad.

Kollased lipukesed, millel tekst «Sitt, peremees!»; «Sinu tegemata töö?» ja «Kelle pereliige tegi?» saavad ehtima neid kohti, kuhu hea meelega keegi peale ei astuks, pööramaks inimeste tähelepanu tõsiasjale, et koerapidamisega kaasneb ka vastutus oma looma järelt koristada.

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik nentis, et linnaosavalitsuse poole on pöördunud ka mitmed Pirita elanikud, kes on nõudnud koeraomanike trahvimist. «Munitsipaalpolitseil on loomulikult kassi- ja koerapidamise eeskirjast lähtuvalt trahvimisvõimalus olemas, kuid minu teada pole seda siiani liiga agaralt rakendatud ning lootma on jäädud koeraomanike mõistlikule suhtumisele. Inimesed võiksidki kaaskodanike suhtes hoolivamad olla ning käituda vastutustundlikumalt,» lausus Terik.

Pirita linnaosavalitsuse linnamajandusosakonna juhataja Merike Kalami sõnul on inimeste lohakast käitumisest tingitud vaatepilt üpris trööstitu. «Hoolimata sellest, et antud probleem on juba aastaid üleval olnud, on inimeste teadlikkus sellest, et oma koera järelt tuleb koristada, endiselt puudulik, mistõttu meenutavad ka meie tänavad ja rohealad kevade saabudes sageli miinivälju. Samas võib oletada, et koeraomanike seas on ka lihtsalt selliseid, kes põhimõtteliselt keelduvad koristamast,» arvas Kalam.

Kampaaniat viiakse Pirital läbi saabuva heakorrakuu raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles