Politsei otsib võimalike kelmide ohvreid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei otsib selle mehega kokku puutunud inimesi.
Politsei otsib selle mehega kokku puutunud inimesi. Foto: Politsei

Politsei otsib inimesi, kes on kokku puutunud kahe mehega, keda kahtlustatakse kelmuskatses.


Täna päeval pidasid Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse politseinikud Tallinna kesklinnas kinni 38-aastase ja 39-aastase mehe, kes on üritanud inimestele jätta mulje, et nad suudavad rahatähti mitmekordistada, teatas politsei pressiesindaja.

Politseile teadaolevalt tutvusid kinnipeetud mehed tänaval juhuslike inimestega ning vestluse käigus pakkusid investeerida oma raha ülikvaliteetse valeraha tegemisse. Selleks näidati väljavalitud ohvrile trikki, mille tulemusel oli võimalik eurokupüüre mitmekordistada. Paberraha pandi ümbrikusse samas suuruses paberilipikutega ning kemikaalide kasutamist jäljendades jäeti mulje, et sellise töötluse tulemusena muutusid paberitükid valerahaks, mis läbib ka kõige põhjalikuma kontrolli.

Politsei kahtlustuse kohaselt oli meeste tegelik eesmärk petta inimestelt välja raha, meelitades neid triki kordamiseks andma kätte juba tunduvalt suuremat kogust sularaha, millest ohver lihtsalt ilma jätta.

Sarnast petuskeemi on kasutatud ka mitmes teises eurotsooni riigis. Mehed on kahtlustatavatena kinni peetud kelmuse katse järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises.

Põhja Prefektuuri majanduskuritegude talitus palub inimestel, kes kahe fotodel kujutatud välismaalasega eeltoodud asjaoludel kokku puutusid, võtta ühendust telefonil 6124366, e-postil indrek.kulla@politsei.ee või politsei lühinumbril 110.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles