Visioon: Tallinna mereääre avamine tooks 50 uut tänavat

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna sadam. Admiraliteedi bassein.
Tallinna sadam. Admiraliteedi bassein. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinnas Rotermanni soolalaos tutvustati vastvalminud visiooni Tallinna mereääre arengust, mis loob ruumilised alused kesklinna merepoolse külje arenguks lähemate aastakümnete jooksul. Et visiooniga edasi minna, peab selle heaks kiitma Tallinna volikogu.

Visiooni järgi viib linnast otse mere kaldale 50 uut tänavat, tänav iga saja meetri tagant, selgitas arhitektuuribüroo Kavakava arhitekt Indrek Peil «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERRi uudisteportaal.

Peili sõnul jääb kaasaegses tänavaruumis pool jalakäijatele ja kolmandik autodele ja kavandatavalt peatänavalt, Narva maanteelt, peab samuti mere äärde pääsema. Peili sõnul oleks väga uhke, kui ooperiteatri saaks ehitada Admiraliteedi basseini põhjakaldale, kuid omandiküsimused ei võimalda visiooni autoritel selle tulevast asukohta määrata, nemad võivad pakkuda vaid võimalikke asukohti.

«Iga kvartal võiks olla unikaalne ja erinev. Kui me näeme ette tänavaruumid, siis nende vahele tekib 70 kvartalit ja meil tekkis seal kilomeetrite viisi tänavaseina, kus kõik saab esimesed kaks korrust olla ärisid ja muud,» rääkis Peil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles