Fotod: Oleg Gross maandus kopteriga keset Lasnamäed

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ühele rikkaimale ettevõtjale Oleg Grossile kuuluv helikopter maandus täna pärastlõunal Lasnamäel Grossi toidukaupluse kõrval.

Lasnamäel ebaharilikku vaatepilti – kopterit maandumas – näinud lugeja sõnul väljus kopterist umbes viis-kuus inimest. Vähem kui tund hiljem tõusis kopter taas õhku.

Nimelt avatakse tuleval nädalal sealsamas Grossi Laagna toidukauplus. AS OG Elektra sekretär ütles Postimehele, et ettevõtte juht Oleg Gross käiski vaatamas, kuidas edenevad ettevalmistustööd uue poe avamiseks.

Virumaa Teataja kirjutas sügisel, kuidas ärimees Oleg Gross endale seitsmekohalise kopteri ostis. «Ettevõte saab tänavu 25-aastaseks ja oleme oma arengus nii kaugele jõudnud, et võib seda lubada,» ütles Gross toona. Paari aasta vanusena on sellise mudeli hind suurusjärgus kuni kolm miljonit dollarit.

Postimeest konsulteerinud kogenud lennundusekspert, ja seda just helikopterite alal, rääkis siis, et ärimehe tuliuus kopter ei ole ainulaadne mitte ainult Eestis, vaid ka näiteks Skandinaavias.

«Ütleme nii, et paremat erakopterit osta ei anna,» rääkis ekspert, kes palus oma nime mitte avaldada. «See kopter on täielik tipp – turvaline, kiire, mugav, kaasaegne, vaikne. Ta on kõike,» loetles ekspert, lisades, et see kopter sõidab iga ilmaga nii öösel kui ka päeval.

Kas kopter võib igal pool maanduda?

Eraisikust kopterijuht võib lennumasinaga maanduda juhul, kui tagatud on lennuohutus ja maaomanik on maandumiseks loa andnud. Enne maandumist peab juht olema kindel, et maandumine ei põhjustaks ohtu maapinnal olevale varale, inimestele ja õhusõidukis viibijatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles