Bajuk mõisteti kurikamõrvas süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Bajuk.
Vjatšeslav Bajuk. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus mõistis täna endise koka Vjatšeslav Bajuki poolteist aastat tagasi Snelli tiigi ääres toime pandud kurikamõrvas süüdi ning määras talle karistuseks pikaajalise vangistuse.

28-aastane Bajuk mõisteti süüdi kõigis talle esitatud süüdistustes ning liitkaristusena määrati talle 20 aastat vangistust. Tsiviilhagide katteks jäeti temale kuuluv sõiduk Audi A6 aresti alla.

Sünoptik Krista Odakivi tapmise eest määras kohus Bajukile karistuseks 18 aastat vangistust. Ehkki prokurör nõudis 20 aastat vanglakaristust, arvestas kohus kergendava asjaoluna seda, et mees kahetses tapmist.

Vägistamise eest mõistis kohus karistuseks kolm aastat vangistust, purjuspäi autojuhtimise eest kuus kuud.

Krista Odakivi omastele mõistis kohus Bajukilt välja 395 eurot matusekulude katteks. Patkuli trepil rünnatud naise kahjude katteks mõistis kohus mehelt välja 370 eurot, lisaks moraalsete kahjude katteks 3200 eurot. Riigile tuleb Bajukil maksta sundraha 685 eurot, kaitsjatasu 490 eurot ning eri ekspertiiside katteks 25 000 eurot.

Kuigi Bajuk ütles kohtus, et ei tahtnud Odakivi piinata, mõistis kohus ta ikkagi süüdi tapmises piinaval viisil, tuginedes varasemale riigikohtu otsusele, kus inimese kaikaga vastu pead löömisega surmamist kvalifitseeriti piinaval viisil tapmiseks.

Kohus ei nõustunud Bajuki väidetega, et ta lõi Odakivi kurikaga kolm korda, kuna see oli vastuolus eksperdi arvamuse ja naisele tekitatud vigastuste iseloomuga. Seda, et Krista Odakivile oli rünnakuga tekitatud suuri piinu, kinnitab kohtu hinnangul seegi, et kiirabi jõudis temani 50 minutit pärast Patkuli trepil toimunud rünnakut, mis omakorda toimus pärast sünoptiku peksmist. Kiirabi tulles oli Odakivi teadvusel, mis näitab, et ta pidi ligi tund aega pärast vigastuste saamist abi ootama.

Patkuli trepil toimunud rünnaku puhul leidis kohus, et kuigi naise vigastused polnud eluohtlikud, ei oma see rünnaku sisu osas tähtsust, sest tegu oli sama jõulise teoga.

Bajuki kaitsja Aleksandr Kustov ütles pärast kohtuistungit Postimehele, et edasikaebamise otsustab tema klient. Advokaat lisas, et tal on raske kohtuotsust hinnata, sest pole otsuse motiveeritud osa veel näinud.

Prokurör Ainar Koik jäi kohtuotsusega üldjoontes rahule.

Süüdistus

Süüdistuse järgi ründas Bajuk 2009. aasta 23. novembril kella 7-8 ajal Tallinnas Snelli tiigi läheduses kaht naist ja peksis neid kurikaga. Üks kannatanutest, EMHI sünoptik Krista Odakivi suri saadud vigastustesse mõned päevad hiljem haiglas.

Bajuk tunnistas end Odakivi tapmises süüdi, kuid polnud nõus väitega, et tappis naise tahtlikult piinaval viisil. Samuti tunnistas mees purjuspäi autojuhtimist. Küll aga ei võtnud Bajuk omaks süüdistust talle võõra naise vägistamise katses, samuti mitte Patkuli trepil toimunud peksmist, mis toimus kohe pärast Odakivi kurikaga peksmist.

Kohtus ütles Bajuk, et ta ei soovinud inimesi tappa ja tegemist oli suure arusaamatusega. Oma sõnul pidas ta Odakivi algul üheks seltskonnast, kes tema autol oli rehvi tühjaks lasknud.

Bajukile süüks pandav vägistamiskatse leidis aset 2010. aasta 1. jaanuaril Kloogal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles