Kohus vähendas Linterile määratud liiklustrahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Linter
Dmitri Linter Foto: Mihkel Maripuu

Politsei trahviotsuste peale kohtusse kaebuse esitanud Öise Vahtkonna aktivist Dmitri Linter sai osalise võidu, kui kohus vähendas talle politsei poolt määratud trahvi.

Politsei trahvis Linterit väärteo korras 4500 krooniga, kuna mees juhtis autot, millel puudus kohustuslik liikluskindlustus.

Trahvi liiga suureks pidanud Linter pöördus Harju maakohtusse, mis vähendaski möödunud nädala lõpus trahvisummat 1500 krooni võrra. Ühtlasi andis kohus Linterile võimaluse tasuda trahv osade kaupa.

Lisaks pole Linter rahul, et politsei käivitas väärteomenetluse, kuna väidetavalt ei lasknud ta autoroolis olles jalakäijat reguleerimata ülekäigurajal üle tee.

Selles asjas taotleb Linter väärteomenetluse lõpetamist ja enda õigeksmõistmist. Kohus arutab seda vaidlust 27. oktoobril.

Riigiprokuratuur süüdistab Linterit koos Dimitri Klenski, Maksim Reva ja Mark Sirõkiga möödunud aastal aprillirahutuste korraldamises. Ükski kohtualustest pole end süüdi tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles