Fotod: Lennusadamas avati suur merepäästenäitus

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates reedest on Lennusadamas avatud merepäästenäitus «Mayday. Mayday. Mayday.».

Elusuuruses eksponaatidega interaktiivne näitus Lennusadamas avab ukse merepääste maailma, tutvustades mereohutuse reegleid, merepäästetehnikat ning nende meeste ja naiste lugusid, kes inimeste päästmiseks oma eluga riskivad.

Näitusel saab kogemuse, kuidas merel ja rannas teadlikumalt käituda, milliseid valikuid on erisugustes situatsioonides võimalik teha ning mis toimub kriisiolukorras inimese peas ja kehas.

Välja on pandud hukkunud parvlaeva Estonia päästepaat ja kuulata saab Estonia katastroofist eluga pääsenute lugusid. Väljapanekut täiendavad paljud interaktiivsed eksponaadid ja simulaatorid. Saab juhtida päästekaatrit ja otsida vee peal hädasolijat, osaleda päästjate koolitamisel, võtta vastu hädakutsungit päästeoperatsiooni juhi rollis, katsetada veekogu jää paksust ja teha paljusid muid asju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles