Muuli: Tallinna uus koolikord süvendab kihistumist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Toomas Huik

Ajakirjanik Kalle Muuli leidis Raadio Kahe saates «Olukorrast riigis», et Tallinna otsus piirkonnakoolid kaotada süvendab veelgi vahet koolide tasemes.

«Minu meelest selle määruse kõige suurem probleem on üldine haridusliku kihistumise suurendamine,» ütles Muuli.

«Konkurents on hea asi ja see kord suurendab koolide vahel konkurentsi – kõik võivad kandideerida igasse kohta, kõik võivad teha katseid ja selge see, et sellises olukorras juhtub see, mis konkurentsis ikka – need, kes on tugevad, lähevad veelgi tugevamaks ja need, kes on nõrgemad, lähevad veelgi nõrgemaks.»

Muuli jätkas, et kui äris on konkurents hea, sest tarbijate arvule pole piiranguid, siis parimatesse koolidesse mahub vaid kindel arv lapsi.

«Kuna lapsi võetakse vastu katsetega, siis võimetelt nõrgemad lapsed saavad ka nõrgema kooli. Kui see võimenduma hakkab, ei saa sealt tervikuna head nahka tulla,» hoiatas ta.

«Kindlasti on see tugevamatele Tallinna koolidele kasulik süsteem, aga ma arvan, et tervikuna meie rahvale ja peredele ei ole see hea,» lõpetas Muuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles