Mupo ootab ideid oma sõidukite kujundamiseks (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo piletikontroll.
Mupo piletikontroll. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna mupo otsib konkursiga kavandeid kahe ametisõiduki välisilme kujundamiseks.

Volkswagen bussi ja linnamaasturi kujundusee kohustuslikud elemendid on mupo vapp ja slogan «Tallinna korravalvur!», samuti nimetus «Korrakaitseüksus» ja «Munitsipaalpolitsei», telefoninumber 14410 ning mailiaadress korrapidaja@tallinnlv.ee. 

Volkswagen buss, mille kujundamiseks mupo ideid ootab. Allikas: mupo
Volkswagen buss, mille kujundamiseks mupo ideid ootab. Allikas: mupo Foto: Mupo
Fotol on täna ameti kasutuses olev linnamaasturi mudel, mida võib disainimisel kasutada. Allikas: mupo
Fotol on täna ameti kasutuses olev linnamaasturi mudel, mida võib disainimisel kasutada. Allikas: mupo Foto: Mupo

Mõlema sõiduki alusvärv on valge. Sõiduki kujundus peab sobituma linnaruumi, olema kaugelt nähtav ja eristuv; kujundus peab toetama kontseptsiooni, et tegemist on korrakaitsesõidukiga; osa kujunduselemente peab olema valgust peegeldavad; lubatud ei ole politseisõidukitega sarnanevat kujundust.

Konkursitööde saatmise lõpptähtaeg on 1. mai 2017. Oma lahendused võib tuua mupo infolauda Tallinnas aadressil Paldiski mnt 48a või saata meiliaadressil olavi.rattasepp@tallinnlv.ee märgusõnaga «Disain 2017».

Esitatavate ideekavandite formaat on vaba, kuid peab olema piisavalt arusaadav edasiste lahenduste teostamiseks. Konkursi võitja saab 500, teine koht 300 ja kolmas koht 200 eurot.

Konkursi korraldajale lähevad üle kõigi võidutööde autoriõigused, samuti on tal õigus teha ideekavandites muudatusi. Piisavalt kõrgetasemeliste tööde puudumisel on konkursi korraldajal õigus jätta auhinnad välja andmata või nende väärtust muuta.

Kuna munitsipaalpolitsei sõidukid ei kuulu alarmsõidukite loetellu, siis ei tohi sõidukitel esineda alarmsõidukitele kinnitatud värviskeeme ega kasutada ka seda matkivat kombinatsiooni, seejuures ei mängi värvuste toonierinevused rolli.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles