Põhja-Tallinnas kandideeriv Yana Toom: kandideerin, et ei lammutataks Savisaare pärandit (6)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom.
Yana Toom. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Keskerakonna Tallinna nõukogu otsustas täna nimetada kohalikeks valimiseks Põhja-Tallinna valimisringkonna esinumbriks europarlamendi saadiku Yana Toomi.

Ettepaneku nimetada Yana Toom Põhja-Tallinna esinumbriks tegi erakonna esimees Jüri Ratas, sõnades, et Yana Toom on kõige tugevam kandidaat vedamaks Keskerakonna nimekirja Põhja-Tallinna linnaosas.

«Endise ajakirjaniku ja tundliku sotsiaalse närviga poliitikuna on ta hästi kursis inimeste igapäevamuredega ning oskab neile ka lahendusi pakkuda. Yana Toom on seisnud Eestimaa elanike heaolu eest Tallinna abilinnapeana, riigikogu liikme ning Euroopa Parlamendi saadikuna. Oma pühendunud töö tulemusel on ta pälvinud rahva väga kõrge toetuse,» ütles ta.

Nõusoleku kandideerida Põhja-Tallinnas andis Toom enda sõnul kahel põhjusel. «Kandideerin, et panustada Keskerakonna võitu meie kodulinnas ja mitte lasta poliitilistel rivaalidel lammutada tükkideks suuri asju, mida Eesti pealinnas on tehtud Edgar Savisaare eestvedamisel viimasel aastakümnel. Mis puudutab Narvat – piirkonda, kus ma olen esimees –­, siis mul on hea meel, et siin mõistetakse minu otsust. Tallinn on alati olnud Keskerakonna tugipunktiks. Mõistagi toetan ka narvakaid kohalikel valimistel ega kao kuhugi piirkonnast, kus mind usaldavad nii valijad kui ka erakonna liikmed,» teatas Toom pressiteate vahendusel.

Toom kandideeris Keskerakonna esinumbrina Põhja-Tallinnas ka eelmistel, 2013. aasta kohalikel valimistel, kus kogus 5327 häält.

Järgmised kohalikud valimised toimuvad Eestis 15. oktoobril. Varem on Keskerakond nimetanud Mustamäe, Lasnamäe ja Haabersti ringkonna esinumbrid. Mustamäe esinumbrina läheb valimistele Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas, Lasnamäel abilinnapea Mihhail Kõlvart ning Haaberstis riigikogu liige Viktor Vassiljev.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles