IRL: Linn solgib prügiveomonopoli loomisega turgu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu.
Prügivedu. Foto: Tairo Lutter

Tallinnas opositsioonis oleva IRLi hinnangul solgib linn munitsipaalprügiveofirma loomisega selgelt ​praegusaegseid ​turureegleid​, millest võib välja lugeda kommunistliku riigikorralduse igatsust​.

Tallinna volikogu IRLi fraktsiooni esimehe Madis Kübara sõnul on tegu järjekordse sammuga munitsipaalmonopoli ehitamisel. «Tänane Tallinna prügimajandus on täiesti läbipaistmatu ja viimase aja uudised on selged viited sellele, et prügimajandus on liigagi põimitud linnajuhtide endi ärihuvidega,» rääkis Kübar.

«Prügiäri on nüansirikas ettevõtmine, kus on palju osapooli ja liiguvad suured summad. Juba seetõttu peaks linn tegelema sellega, et muuta prügimajandamist läbipaistvamaks ja linlastele arusaadavamaks. See tähendab avatud hankeid ja võrdseid võimalusi kõikidele ettevõtetele, mitte trügimist eraettevõtete põllule oma munitsipaalmonopoli rajamisega,» lisas Kübar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles