Loomaaia faasanitel algab pulmaaeg

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puna-helmesfaasani kukk
Puna-helmesfaasani kukk Foto: Maaja Kitsing

Tallinna loomaaias on faasanitel algamas pulmaaeg: kuked ajavad kohevile oma pulmarüüd, lasevad kuuldavale valje hüüdeid, kurameerivad kanadega. Õige pea hakkavad oma uhkeid paljasväljakuid välgutama helmesfaasanid.


Elevandimaja näriliste puuris sündis poeg tšintšiljadel. Elevant Carl aga näitas taas kord oma jõudu ja tõmbas värava kinnituspoldi seina seest lahti.

Kullimäe hiid-merikotka pessa on alles jäänud vaid üks muna, mida vanemad hoolega kordamööda hauvad.

Tormiliselt jätkuv kameruni kitsede poegimine annab loomaaia kiskjatele hea võimaluse kitselihaga maiustamiseks, isu on neil enne peagi algavat sigimishooaega suurepärane.

Alpinaariumis suri dagestani tuuride haruldaselt kauni väljanägemisega juhtisasloom. Õnneks suutis ta sügisesel jooksuajal mehetegusid teha ja kevadel on oodata tema geene kandvate tallekeste sündi.

Veterinaarid ravivad vööthüääni kõrvapõletikku, kähiseva hääle ja söömisraskustega vaevas loom uinutati ja talt võeti vereproov täpsema diagnoosi panemiseks.

Karumajas algas tiigripuuride vaheseinte lammutamine: neljast puurist ehitatakse kokku üks suur, et loomadel oleks rohkem jooksuruumi.

Seekordse koolivaheajaviktoriini teemaks on sõralised ja sulelised: kelle sarved on uhkemad ja kelle suled värvikirevamad? Kõigi õigesti vastanute vahel loositakse välja loomaaia aasta­kaart õpilasele.

Meenehuvilised astugu aga kindlasti läbi troopikamajast ja elevandimajast, kus on võimalik soetada erinevaid loomaaia- ja loomateemalisi medaleid ja muid meeneid.

Pühapäeval kell 12.21 kõnnib Kodulinna Maja eestvedamisel ja armastatud zooloogi Aleksei Turovski juhtimisel kevad mööda loomaaeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles