Tallinn paneb tööle loomapolitseinikud

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsikas kodutute koerte varjupaigas.
Kutsikas kodutute koerte varjupaigas. Foto: Sille Annuk

Tallinna munitsipaalpolitsei amet kavatseb tuleval aastal tööle panna loomapolitseinikud, kes muuhulgas hakkavad käima ka inimeste kodudes loomade hoidmistingimusi kontrollimas.

Munitsipaalpolitsei ameti (mupo) juhataja Kaimo Järvik ütles, et loomapolitsei loomise idee pärineb loomakaitsjatelt ning see mõte väärib teoks tegemist. Ta lisas, et esialgse kava kohaselt hakkaks mupos tuleval aastal tööle kaks loomapolitseinikku, kellel ühine tööauto.

«Praegu on peamine küsimus see, et täpselt ära reguleerida, mis saavad olema nende töökohustused ehk mida nad tegema hakkavad,» lausus Järvik. «Üks asi kindlasti, mida nad tegema peaksid, on see, et käima inimeste kodudes lemmiklooma hoidmistingimusi kontrollimas.»

Järviku sõnul lähevad laekunud vihje peale praegu looma hoidmistingimusi kontrollima lemmiklooma hoiupaiga inimesed, kellel ka õigus loom ära võtta, kuid karistada nad hooletut loomapidajat ei saa.

«Kui ka koer näiteks öösel ulub või haugub ja naabrid selle üle kaebavad, siis tuleb minna kontrollima, sest võib olla mingi probleem koera pidamisel,» lausus Järvik. «Ega koer ju niisama ulu ja haugu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles