Pajula: reeglina pääseb Tallinnas 1. klassi katseteta

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul ei tee enamik pealinna koole sisseastumiskatseid selle sõna traditsioonilises mõttes.

Vikerraadio «Reporteritunni» saates esinenud Pajula väitel on koolide vastuvõtukordades kirjas erinevad muud kriteeriumid - näiteks mõnes kohas eelistatakse neid lapsi, kes elavad koolile lähemal.

«Analüüsisin katseid ja vestlusi – tuleb tunnistada, et kõige rohkem katsetele sarnased on nad kesklinna koolis, kus ühele kohale on 4-5 tahtjat. Teiste koolide puhul ei saa rääkida katsetest.»

Riigikogu liige Liisa Pakosta küsis saates Pajulalt, et kuhu peaks uue korra järgi minema õppima laps, kes elab näiteks Gustav Adolfi gümnaasiumi ja Kalamaja põhikooli vahepeal.

Pajula ütles, et see 1. klassi katsetel mitteosalenud laps saab igal juhul emba-kumba õppima.

«Seal on reservkohad ja reservkohti tekib ka juurde. Ma kinnitan seda, et kõik lapsed saavad võimalikult kodu lähedale kooli, ja kes ei taha, ei pea katseid tegema.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles