Poodides sekunditega veinipudeleid tühjendav mees jäi taas vahele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Veinigurmaani» tegevus jäi ka turvakaamera videole.
«Veinigurmaani» tegevus jäi ka turvakaamera videole. Foto: G4S

Vahepeal pausi pidanud ja madalamat profiili hoidnud Tallinna kauplustes Põltsamaa veinide joomisega kuulsaks saanud meesterahvas asus uuesti tegutsema.


Möödunud nädalal jäi G4Si turvatöötajate vaatevälja meesterahvas, kes ühes Tallinna kaupluse alkoholiosakonnas võttis kaubariiulilt veinipudeli ning asus seda sealsamas jooma, teatas G4S Eesti kommunikatsioonijuht Julia Garanža.

«Veinisõbraks» osutus turvatöötajatele juba varasematest aegadest tuttav Maksi nimeline meesterahvas, kes on jäänud truuks oma endistele joogieelistustele - keeratava korgiga Põltsamaa veinid. Samaks on jäänud ka Maksi «käekiri» - ta praktiseerib kiirjoomist alkoholiosakonnas, jättes tühja pudeli kaubariiulile.

Veinipudeli tühjendamiseks kulub mehel vähem kui 20 sekundit. G4Si turvatöötajate kõrgendatud tähelepanu alla sattus Põltsamaa veinide kiirjoomist harrastav Maks 2007. aasta mais, kui ta kolme päeva jooksul pealinna erinevates kaubanduskeskustes kokku üheksa pudelit Põltsamaa veini ära jõi ja viiel korral politseile üle anti.

AS G4S Eesti kaubandusobjektide grupi osakonna juhataja Meelis Keldrema sõnul esineb kauba poes tarbimist üsna sageli. «Kõige rohkem kiputakse toidukraami tarbima sooja ilma saabudes - joogid ja jäätised süüakse ära veel enne kassasse jõudmist. Kui laste puhul tuuakse vabanduseks nende kärsitust, siis täisealiste puhul on tegemist teadvustatud tegevusega. Enne kauba sööma asumist tuleb selle eest tasuda,» lisas Keldrema.

Valdav osa suurematest kaubanduskeskustest on valvatavad G4S turvatöötajate poolt, mis võimaldab eri objektide vahel varaste kohta operatiivselt infot vahetada ja efektiivsemalt tabada õigusrikkujaid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles