Politsei tuvastas Tallinna koolides üle 100 tubakaseaduse rikkumise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo inspektorid Piret Pullat ja Stanislav-Martin Karatkevitš transpordikooli õppureid suitsetamise eest noomimas.
Mupo inspektorid Piret Pullat ja Stanislav-Martin Karatkevitš transpordikooli õppureid suitsetamise eest noomimas. Foto: Peeter Langovits

Põhja prefektuuri noorsoopolitseinikud ja mupo töötajad kontrollisid Tallinna koolide ümbrust. Reidi käigus avastati 102 tubakaseadust rikkunud isikut, kellest 83 olid alaealised.

Haabersti, Nõmme, Kristiine ja Mustamäe koolide ümbruses rikkusid tubakaseadust 75 alaealist ning 21 täiskasvanut, kes suitsetasid kooli maa-alal.

«Politseid kurvastab tõsiasi, et noorim suitsetaja oli kõigest 10-aastane. Samuti paneb muretsema see, et täiskasvanud annavad lastele kooli maa-alal suitsetamisega halba eeskuju,» nentis Põhja prefektuuri Lõuna politseijaoskonna noorsooteenistuse vanem Nurmely Mitrahovitš.

Mitrahovitši sõnul on politsei alati valmis koolidega koostööd tegema, leidmaks võimalusi, kuidas vähendada alaealiste suitsetamist.

«Ennetustööle peaksid kindlasti aitama kaasa ka lapsevanemad, sest kodust saab laps kaasa väärtused ja kombed. Kõigi meie eesmärgiks peaks olema noori seaduskuulekale teele suunata,» selgitas noorsooteenistuse vanem.

Politsei korraldab taolisi kontrollkäike regulaarselt, et vähendada vahetunnil suitsetamas käivate alaealiste arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles