Ametnik: tavaliselt leitakse hüljatud laste vanemad kiiresti üles

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnast leitud väikese tüdruku juhtum näitab, et lapsevanemad ei tea sotsiaalsüsteemi pakutud toetustest.
Tallinnast leitud väikese tüdruku juhtum näitab, et lapsevanemad ei tea sotsiaalsüsteemi pakutud toetustest. Foto: Põhja politseiprefektuur

Sotsiaalministeeriumi ametniku Anniki Tikerpuu sõnul on nädalavahetusel leitud hüljatud väikelapse juhtum ebatavaline, sest tavaliselt leitakse hooletusse jäetud lapse vanemad kiiresti üles.

Sellised juhtumeid on üliharva, kord paari aasta jooksul ja tavaliselt lahenevad need suhteliselt kiiresti, ütles sotsiaalministeeriumi laste õiguste ja teenuste juht Anniki Tikerpuu Postimees.ee'le.

Tema sõnul on tavaliselt tegemist kas vanematega, kes on näiteks alkohoolikud ja on oma lapse hooletusse jätnud ning ilmuvad ise välja, või on keegi jätnud oma järeltulija teiste laste hoolde, kes on aga valvatava tänavale unustanud.

«Aga ei ole olnud juhtumit, et vanemaid ei leitagi üles. See on suhteliselt tavapäratu,» ütles ta.

Tikerpuu sõnul peab praegu riik kandma hoolt lapse eest ja vaatama, et ta tervisega saaks kõik korda. Kui aga väikese tüdruku vanemaid ei leitagi üles, siis püütakse teda anda perekonda hooldamisele.

Kommenteerides netifoorumites kõlanud üleskutseid võtta laps oma perre kasvama, ütles ametnik, et seda tehes kehtivad kindlad reeglid.

«Me ei saa last anda lihtsalt mõnda perekonda, kes tunneb lapse vastu huvi või kes tahab haletsusest teda endale võtta. Me ei tea ju, miks laps tänava äärde jäeti, võib-olla ka ta vanemad otsivad teda taga,» sõnas Tikerpuu.

Laupäeva hommikul leiti Tallinna kesklinna lähistel tühermaalt hüljatud väike tüdruk, kelle vanemad ei ole endast siiani märku andnud. Politsei ootab vanemate leidmiseks kaasinimeste abi, paludes helistada numbrile 110.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles