Savisaar: Tallinna televisioon on vajalik projekt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kirjutab oma blogis, et Tallinn vajab oma telekanalit seetõttu, et riiklikud ja kommertskanalid ei suuda 412 000 tallinlast piisavalt teavitada.


«Meist kellelegi pole ju uudiseks, et Eesti vabariigi pealinn Tallinn on koduks kolmandikule Eesti elanikkonnast. Tallinna on koondunud märkimisväärne osa riigi majandus – ja kultuurielust. Poliitilisest elust rääkimata. Ilmselt ei kahtle keegi selles, et nii suur omavalitsus vajab erinevaid kanaleid oma elanike teavitamiseks,» kirjutab Savisaar oma blogis.

Linnapea manitseb Tallinna TV kritiseerijaid ning soovitab tänaseid investeeringuid telekanalisse hinnata mõne aasta pärast.

«Me anname enesele selgelt aru, et jaanuari alguses käivitatud täiesti uus kanal ei saa kahe kuuga muutuda televaatajate lemmikuks. Auditooriumi käitumisel on omad reeglid. Arvestatav koht reitingutabelites on võimalik välja teenida vaid kõva tööga, mille mõõdetavaks väljenduseks on televaatajate huvi ja usaldus. Seega, rääkides kõrge tehnilise, ajakirjandusliku ja kunstilise taseme saavutamisest ei pääse me mööda ajafaktorist. Kolme kuni viie aasta pärast saame öelda, kas meie tänased otsused ja investeeringud on vilja kandnud,» kirjutab linnapea.

«Oleks tõesti hea, kui Tallinna oma telekanali esimesi samme saadaks konstruktiivne kriitika. Sellest oleks kindlasti kasu. Pisut tunnustustki kuluks ära siis, kui selleks on põhjust.

Ja kui keegi märkab või kardab, et mõni saade või terve programm on ebaprofessionaalne, võtke ühendust Tallinna meedianõukoguga, mida juhib kogenud ajakirjandustegelane Allan Alaküla. Ka seal püütakse Tallinna Televisiooni toimetamistel silma peal hoida ja vajadusel neile abi osutada,» soovitab Savisaar lõpetuseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles