Politsei jälgis liiklust Tallinna ülekäiguradadel ja registreeris seitse väärtegu (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollis liiklust ülekäiguradadel.
Politsei kontrollis liiklust ülekäiguradadel. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Eile õhtul kella 16 paiku rahustasid politseinikud mitmel Tallinna reguleerimata ülekäigurajal liiklust ja registreerisid seitse väärtegu.

Eile olid politseinikud Tallinna Ülikooli juures, Paldiski maanteel ja Pärnu maanteel Magdaleena haigla ees ja jälgisid, kuidas käituvad ülekäiguradade juures sõidukijuhid ja jalakäijad. Inimesed ise olid neile kohtadele kui ohtlikele osutanud.

Kesklinna jaoskonna patrulltalituse juht Taavi Kirss ütles, et politsei nähtaval olemine reguleerimata ülekäiguraja läheduses paneb inimesed mõtlema ja aitab ära hoida õnnetusi.

«On tähtis, et juhid taipaksid enne kiirust vähendada, sest tiheda liikluse varjus ei pruugi jalakäijat kohe märgata. Lisaks peavad roolikeerajad olema valmis jalakäijatele teed andma,» rääkis Kirss ja tuletas meelde, et samamoodi peavad ka jalakäijad veenduma, et tee ületamine on turvaline. «Ikka leidub uljaid inimesi, kes tormavad teele vales kohas,» lisas ta.

Korrakaitsjad registreerisid eile seitse väärtegu, sealhulgas kiiruseületamisi, vastassuunas sõitmise ja jalakäijatele tee mitteandmise. Politsei vestles jalakäijatega, kes ületasid teed vales kohas.

 Kirss meenutas, et tähelepanu liikluses on määrav. «Mõni inimene kasutab liiklemist kõrvalisteks tegevusteks ja ei jälgi, mis tal ümber toimub. Liiklemine nõuab täit tähelepanu, aga tihti ei taheta seda uskuda,» rääkis Kirss.

Kirss tunnistas, et sellel ajal, kui politseinikud väljas olid, käitusid liiklejad mõistlikult ja liikluspilt oli rahulik. «Juhid peatusid ja inimesed said turvaliselt teisele poole teed. Ülekäigurajale lähenedes võeti ka hoog maha. Olen aga kindel, et meie puudumisel oleks pilt teistsugune olnud.»

Politseinike sõnul on ohtlikud ka kohe pärast pööret asuvad ülekäigurajad. «Pärast pööret peavad juhid olema tähelepanelikud ja jälgima, kas seal asub keegi teed ületama. Lisaks ei mõelda ka sellele, et kui ühes reas on ülekäiguraja ees auto peatunud, tähendab see seda, et inimene on sebral,» lausus Kirss.

Kirss ütles, et nad jätkavad ka tulevikus ohtlikematel ristmikel ja ülekäiguradade juures liikluse rahustamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles