Mupo tegi Partsi ministeeriumile märkuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hoone Tallinna vanalinnas Harju tänaval.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hoone Tallinna vanalinnas Harju tänaval. Foto: Liis Treimann

Mupo ametnikud kontrollisid 4. märtsil Harju ja Müürivahe tänava nurgale jääva majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kinnistu heakorda ning avastasid, et hoone Müürivahe tänava poolses osas olid katuselt alla kukkunud jäätükid.

Jäätükid olid kõnniteel laiali. Sõiduteele pargitud Tallinna transpordiameti kaubikul oli aga esiaken purunenud. Veel tegid mupo ametnikud kindlaks, et on lagunenud karniis kolmanda korruse akende kohal.

«Kuna nimetatud ehitiselt kukkuv jää ohustab inimeste elu ja tervist ning vara, siis palume viivitamatult rakendada meetmeid ja kõrvaldada hoonelt jää ja lumi,» märkis mupo juht Monica Rand 11. märtsil Juhan Partsi juhitavale majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile saadetud kirjas.

Ministeeriumi haldusosakonna juhataja Marve Kaljumäe saatis täna mupole vastuse, milles on öeldud, et ministeerium on sõlminud lepingu puhastus- ja koristusteenuste ostmiseks OÜ-ga Kinnisvarateenindus. Selle firma ülesanne on ka lume ning jääpurikate tõrje hoone katuselt, et oleks tagatud kõnniteel ja sisehoovis kõndivate inimeste ning tänaval liikuvate või parkivate autode turvalisus.

4. märtsi hommikul kutsuti Kinnisvarateeninduse juhatuse liige Ivar Bank ministeeriumisse, et esitada talle järelepärimine lepinguliste kohustuste mittetäitmise, sealhulgas ka puuduliku lumekoristuse osas.

«Kahetsusväärne juhtum, kui jäätükid purustasid sõiduki esiklaasi, leidis aga aset enne, kui 4. märtsi õhtuks planeeritud täiendavad jääkoristustööd,» kirjutas Kaljumäe vastuses mupole.

Ta lisas, et ohtlike olukordade vältimiseks on ministeerium korduvalt tellinud ka lepinguväliseid lisatöid jää- ja lumekoristuseks.

Ministeerium teeb omalt poolt kõik, et niisugune kahetsusväärne juhtum enam ei korduks. Vastavalt kehtivale lepingule esitatakse kahjunõue OÜ-le Kinnisvarateenindus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles