Tallinn soovib kiirustrahve oma eelarvesse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Kristiine ristmikul.
Kiiruskaamera Kristiine ristmikul. Foto: Andres Haabu

Tallinn on esitanud ettepaneku liiklusseaduse muutmiseks, et linna tänavatele paigaldatud kiiruskaameratega fikseeritud rikkumiste eest määratud trahvid laekuksid linna-, mitte aga riigieelarvesse.

«Oleme teinud ettepaneku liiklusseaduse ja teiste seaduste muutmiseks, et trahvitulu saaks endale nende kiiruskaamerate omanik. Riigimaanteede puhul siis riik, kui need kaamerad on maanteeameti omad, ja kui kaamerad paneb üles mõni kohalik omavalitsus, siis saab ta selle tulubaasi endale,» ütles Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Ta viitas, et kiiruskaamera soetamine ja selle ülalpidamine on kallis ning kulud tuleb millegi arvelt katta. Tema sõnul maksab Kristiine ristmikule paigaldatud ühe kiiruskaamera aastane hooldus umbes 24 000 eurot, ristmikul asub aga kaks kaamerat. «Mõistlik oleks ju, et see kiiruskaamera teenib enda kulud tasa. Kui nüüd sedapidi läheb, tuleb ilmselt kaameraid ka juurde,» lisas Rüütelmaa.

«Kui kohalik omavalitsus võib näiteks parkimisrikkumiste eest trahvi välja kirjutada, siis miks ta ei võiks sama teha ka kiiruskaameratega fikseeritud rikkumiste eest?» küsis Tallinna liikluskorralduse juht.

Tallinna andis eelmisel aastal Kristiine kaamerad viieks aastaks maanteeameti kasutusse ning nendega fikseeritud trahvid kirjutab välja ja kasseerib riigieelarvesse politsei- ja piirivalveamet.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles