Jägala jõest leitud auto omanik jäigi leidmata (4)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29. detsembri pärastlõunal avastas juhuslik möödakäija, et Harjumaal Jõelähtme vallas ulbib Jägala joa all jões auto.
29. detsembri pärastlõunal avastas juhuslik möödakäija, et Harjumaal Jõelähtme vallas ulbib Jägala joa all jões auto. Foto: Maris Rumberg

Politseil ei õnnestunud detsembris Jägala joa all jões hulpinud auto omanikku tuvastada.

Mullu 29. detsembri pärastlõunal avastas juhuslik möödakäija, et Harjumaal Jõelähtme vallas hulbib Jägala joa all jões auto, sõidukis kedagi ei olnud. Kohale sõitnud politseipatrullid ja tuukrid kontrollisid nii jõge kui ka selle ümbruskonda, kuid ei leidnud ühtegi märki inimestest, kes oleks viga saanud või hukkunud.

Õhtul pärast kella 19 saadi puksiiri ja päästjate abiga sõiduauto Honda Accord lõpuks jõest kätte ja toimetati politsei parklasse.

Politseil pole alust arvata, et keegi juhtunus viga sai ning peab kõige tõenäolisemaks, et autoga sõideti kogemata või see lükati tahtlikult vette.

Menetleja kogus veel mitu nädalat infot, et selgitada välja auto omanik, ent tulemusteta. «Kuna uus omanik on vormistamata ja autot on korduvalt edasi müüdud ning viimasel teadaoleval omanikul pole ostu-müügileping alles, ongi keeruline välja selgitada, kes oli viimane omanik. Tema käest oleks võimalik olnud uurida, mis sõidukiga juhtus või kes selle sõidukiga viimasena sõitis,» rääkis Põhja prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik

29. detsembri pärastlõunal avastas juhuslik möödakäija, et Jägala joa all jões ulbib auto, kohe asuti otsima juhti. Foto:
29. detsembri pärastlõunal avastas juhuslik möödakäija, et Jägala joa all jões ulbib auto, kohe asuti otsima juhti. Foto: Foto: Maris Rumberg

Ehkki autot oli korduvalt edasi müüdud, ei olnud sõiduk maanteeameti registris omanikku vahetanud. Seaduse järgi tuleb sõiduki registriandmete muutmist taotleda viie tööpäeva jooksul pärast andmete muutmist. Nii saab uue omaniku kohe selgeks teha, kui sõidukiga midagi juhtuma peaks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles