Kaheksaliikmeline seltskond lasi Solarises rusikad käiku (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise keskus.
Solarise keskus. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Pühapäeva, 26. veebruari õhtul ei suutnud Solarise keskuses tülli pööranud külastajad sõnadega probleemi lahendada, mistõttu lasti käiku hoopis käed.

Sündmus leidis aset kaubanduskeskuse 0-korrusel. G4S Eesti kommunikatsioonijuhi Reimo Raja sõnul tekkis kolme meesterahva ning nelja- kuni viieliikmelise noortekamba vahel rüselus, millele reageerisid koheselt kolm turvatöötajat. Kisklejate lahutamiseks tuli kasutada füüsilist jõudu ning ühe kakleja korrale kutsumiseks lasti käiku ka värvigaas.

Sedalaadi gaasi näol polegi tegemist millegi muuga, kui ehmatava värvisahmakaga näkku, mis vihast punetava näo kerge vaevaga uuesti roosaks värvib. Raja selgitusel kasutatakse niisugust gaasi just kaubanduskeskuste sisetingimustes, sest näiteks pipragaasi piserdamisel võib see rivist välja lüüa ka asjasse mittepuutuvad isikud, kuna võib kergesti konfliktipiirkonnast edasi kanduda.

Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Jelena Mirošnitšenko sõnul käis politsei sündmuskohal ning vesteldi kohapeal viibinud osapooltega, kelle nimed ja kontaktandmed ka fikseeriti.

Kohal olnud inimestest keegi viga ega kannatada saanud ei olnud. Politseinikud otsisid kaubanduskeskusest ja selle ümbrusest ka võimalikke konfliktis osalenud teisi osapooli, kuid neid tabada ei õnnestunud. «Seega puudus sel hetkel politseil info, et konfliktis oleks keegi viga saanud,» kommenteeris ennetus- ja menetlustalituse juht. 

Mirošnitšenko sõnul kontrollitakse hetkel võimaliku konflikti tekkepõhjuseid ja täpsemaid asjaolusid ning täiendava info pinnalt otsustatakse menetluse alustamine.

Seda, et Solarises karvupidi kokku minnakse, on juhtunud ka varem. Näiteks 2014. aasta märtsis pöörasid sõnavahetuse tagajärjel tülli võhivõõrad seltskonnad, kelle vahel läksid käiku nii käed kui jalad. Toona sai kakluses üks meesterahvas ka kergemaid vigastusi.

Kaubanduskeskustes kaklemist ei tule politseinike töös liiga sagedasti ette. Ilmselt on oma roll selles, et kaubanduskeskustes aitavad korda tagada tähelepanelikud turvatöötajad.

Samas on Mirošnitšenko sõnul olnud politseil üksikuid juhtumeid, kus noortekambad lähevad kähmlema või kaklema kaubanduskeskuste ümbrustes või parkides, kus sageli vaba aega veedetakse. Tüli põhjuseks võib olla niisama norimine, kelleltki raha kätte saamine või püüavad noored härrased rusikatega oma oskusi näidates vastassugupoolele muljet avaldada.

«Sageli on põhjuseks ka igavus ning liigne vaba aeg, mida noored muul viisil sisustada ei oska. Seetõttu võiksid lapsevanemad lastele leida spordi- või huviringid, millesse noorukid oma energiat ja aega saavad suunata. Siis ei ole noortel põhjust avalikes kohtades ning kambavaimu mõjutustes ohtlikke tegevusi otsida,» kommenteeris Mirošnitšenko.

Kaklus Solarises 2014. aastal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles