Kohus tühistas linnavolinik Tšernogorovale koostatud väärteoprotokolli

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margarita Tšernogorova.
Margarita Tšernogorova. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu liige Margarita Tšernogorova saavutas kohtus enda õigeksmõistmise tema vastu algatatud väärteomenetluses.


Harju maakohus rahuldas 14. märtsil tehtud otsusega Tšernogorova kaebuse, milles linnavolinik vaidlustas Põhja politseiprefektuuri koostatud väärteoprotokolli, teatas volikogu pressiesindaja Ester Šank.

Mullu 25. augustil koostatud protokolli kohaselt nähti volikogu liikme osalemises oma tütre abilinnapeaks kinnitamise hääletuses huvide konflikti, mis väidetavalt oli vastuolus korruptsioonivastase seadusega. Kohus seda ei kinnitanud ja lõpetas väärteomenetluse Margarita Tšernogorova suhtes.

Kohtuvaidluses kaitses juriidilise kõrgharidusega linnavolinik end ise. Šanki sõnul ei ole äsja kohtulahendi kätte saanud linnavolinik veel otsustanud, kas pöörduda õiguskaitseorganite poole hinnangu saamiseks süüdimõistvatele seisukohtadele juba enne kohtuotsust.

«Harju maavanem Ülle Rajasalu väitis avalikkusele, et ma olen rikkunud seadust, kuigi see oli vaid tema isiklik arvamus. ERRi uudisteportaalis oli suur pealkiri, nagu oleksin ma käitunud korruptiivselt. Niisuguste omavoliliste hinnangute eest tuleks mu arvates ka vastutada, nii et ma kaalun väga tõsiselt uut kohtuasja,» kommenteeris Tšernogorova.

Abilinnapea Yana Toomi ametisse kinnitamisel mullu 3. juunil hääletas tema poolt 44 linnavolinikku 79st. Tšernogorova mitteosalemine ei oleks tulemust muutnud. Politseile tegi avalduse linnavoliniku osalemisest oma tütre ametisse kinnitamisel Harju maavanem Rajasalu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles