Video: Lasnamäe lasteaias tantsitakse-lauldakse iga 24. veebruari eel Eesti Vabariigile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik 260 last Tallinna Liikuri lasteaia saali korraga tantsima-laulma ei mahu – seepärast anti lausa kaks eraldi tantsijate-lauljatega kontserti.
Kõik 260 last Tallinna Liikuri lasteaia saali korraga tantsima-laulma ei mahu – seepärast anti lausa kaks eraldi tantsijate-lauljatega kontserti. Foto: Jaanus Lensment

Lasnamäe nõlval väidetavalt nõukogude ajal viimasena valminud lasteaia punased telliskiviseinad murenevad tasapisi. Tõenäoliselt on see lähim lasteaed Tallinna lauluväljakule ja võimalik, et osalt just seepärast on vene emakeelega Liikuri lasteaias sündinud laulu- ja tantsupeo traditsioon.

Millal suurtest laulu- ja tantsupidudest mõtte saanud esimene lasteaia talvine pidu toimus ja sellega Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistati, mäletatakse Liikuri lasteaias mitut moodi. Kolm aastat lasteaeda juhtinud Tatjana Waldek uuris ja võib kinnitada, et esimene kord oli 1995. aastal, kui idee pakkus välja toonane õpetaja Marika Merila. Umbes sama kaua on Liikuri lasteaias, vana nimega lasteaias nr 17 süvendatult õpitud eesti keelt.

Liikuri lasteaed liitus keelekümbluse lasteaedadega küll alles paar aastat tagasi ja keelekümblusrühmi on 12 rühma seas vaid kaks. Õppealajuhataja Jelena Lofitskaja sõnul on aga kõigis lasteaiarühmades viis korda nädalas eesti keele tund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles