Toimub TOPi ala detailplaneeringu avalik arutelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks visioon tulevasest TOP-i alast.
Üks visioon tulevasest TOP-i alast. Foto: arhiiv

Eeloleval neljapäeval kell 17 toimub Pirita sotsiaalkeskuses (Metsavahi tee 4) Pirita TOPi ala detailplaneeringu avaliku väljapaneku tulemuste arutelu.

Regati puiestee 1/ 3 /5 kinnistu ja lähiala detailplaneering oli avalikul väljapanekul 27. detsembrist 2010 kuni 7. veebruarini 2011.

Avaliku väljapaneku kestel esitati arvukalt vastuväiteid ja ettepanekuid. Avaliku arutelu käigus saavad vastuväited ja ettepanekud esmased sisulised vastused, ent arvestades avalikkuse suurt huvi ning ettepanekute ja vastuväidete erakordselt suurt hulka, korraldatakse pärast kõigile küsimustele kirjalikku vastamist veel teinegi avalik arutelu.

Lisaks detailplaneeringu joonistele ja 3D-vaadetele aitab avalikul arutelul alale kavandatust paremat ülevaadet saada saali üles seatav makett.

Regati puiestee 1/ 3 / 5 kinnistu ja lähiala detailplaneering loob eeldused purjespordikeskuse ala arendamiseks. Planeering hõlmab 42,48 hektari suuruse maa-ala. Detailplaneeringu koostas OÜ R-Konsult.

Muuhulgas annab detailplaneering võimaluse rajada mere äärde veekeskuse ning TOPi hoonetest kesklinna poole jäävale alale kuni kolmekorruselised korterelamud. Planeering näeb ette ka olümpiapurjespordikeskuse hoonetekompleksi restaureerimise, renoveerimise ja laiendamise.

Detailplaneeringuga luuakse võimalused TOPi kui kaubandus-, spordi- ja puhkekeskuse paremaks väljaarendamiseks ja laiendamiseks ning täna ebaotstarbekalt kasutatud alade ja hoonestuse atraktiivseteks muutmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles