Kesklinna valitsus otsib noorte ideid vanalinna päevadeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinnapäevad.
Vanalinnapäevad. Foto: Toomas Tatar

Tallinna Kesklinna valitsus kutsub noori kaasa lööma vanalinna päevade programmi kujundamisel ja lubab kõige väärtuslikuma idee autorile kopsakat auhinda.

Laste- ja noortekultuuri aastal on vanalinna päevade üks eesmärke tõsta fookusesse noored ja nende soovid, tõdes Kesklinna vanem Taavi Pukk. Seetõttu pakub Kesklinna valitsus vanalinna päevade korraldajana noortele võimalust sisustada programmis terve päev juhtmõtte all «Kui kõik maailma võim võiks olla laste käes».

«Päeva mõte on kujundada vanalinn selliseks, nagu noored seda näevad või näha soovivad,» kutsus Pukk koolidele ja noorteühendustele saadetud pöördumises osalema noorte aktiivgruppe oma ideedega 1. juunil toimuva linnaruumi päeva programmis.

Korraldajad pakuvad välja hulga konkreetseid kohti vanalinnas, mida noored võiksid oma ideede kohaselt programmi kaasata ja vastavalt disainida, kuid sobivaid kohti võib ka omal äranägemisel lisada. «Meie jaoks on oluline, et noored saaksid võimaluse oma ideid teostada just seal, kus see neile kõige rohkem meeldiks,» märkis Pukk.

Lisaks vanalinna eri paigus toimuvatele tegevustele on linnaruumi päeval kavas ka avatud foorum «Disainime vanalinna nooreks!», kus püütakse selgusele jõuda, kuidas muuta vanalinn noortele atraktiivsemaks. Foorumil saavad noortegrupid esitleda sellekohaseid ideid ja päeva jooksul korraldatud tegevusi.

«Kõige põnevam ja ühtlasi teostatavam idee saab preemiaks tuhat eurot reisiraha, mida võib kasutada enda valitud ekskursiooniks,» lubas linnaosavanem.

Noorte ideed programmi sisustamiseks on oodatud veebruari lõpuni. Tallinna vanalinna päevad toimuvad 31. maist 4. juunini moto all «Noor vanalinn».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles